В Чернівецькій області піротехніки вилучили та знешкодили артилерійський снаряд часів Першої Світової війни

В Чернівецькій області піротехніки вилучили та знешкодили артилерійський снаряд часів Першої Світової війни

16.09.15 10:49 0 589
12 вересня в селі Вікно Заставнівського району місцевий мешканець виявив невідомий предмет, який ззовні був схожий на вибухонебезпечний. На місце події були направлені фахівці групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Чернівецькій області, а до їхнього прибуття місце знахідки охороняли співробітники міліції.

Рятувальники оглянули підозрілий предмет та встановили, що він є артилерійським снарядом калібру 152 мм. часів Першої Світової війни. Даний снаряд становив небезпеку через те, що перебував у бойовому положенні, тому внаслідок необережного поводження з ним, міг статися вибух. Піротехніки вилучили вибухонебезпечний предмет та знешкодили його у встановленому порядку.

Всього з початку року на території Чернівецької області виявлено 82 вибухонебезпечних предмети. Управління ДСНС України у Чернівецькій області застерігає громадян: для запобігання загибелі чи травмування людей при виявленні підозрілих предметів, потрібно пам’ятати та дотримуватися правил безпеки. В жодному випадку не можна торкатися підозрілого предмету чи намагатися розібрати його. Місце знахідки потрібно обгородити. Для цього можна використати любі підручні засоби, проте найкраще підходять предмети яскравих кольорів. Після цього слід відразу зателефонувати до народної служби порятунку 101 і повідомити про знахідку. Пам’ятайте, що правильні дії дозволять зберегти ваше життя та здоров’я.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ