Луцьк: «Обирай! Змінюй! Поєднуй!»

Луцьк: «Обирай! Змінюй! Поєднуй!»

16.09.15 16:11 0 651
З 16 до 22 вересня Луцьк знову приєднається до Європейського тижня мобільності (ЄТМ).

ЄТМ — це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на поліпшення навколишнього природного середовища і умов життя в громадах. Захід заохочує запроваджувати та підтримувати сталий розвиток транспорту і спонукає мешканців спробувати альтернативні (екологічні) види транспорту.

Цьогорічна тема ЄТМ — мультимодальність, вона закликає людей задуматися над діапазоном наявних транспортних можливостей та обирати для кожної поїздки раціональний вид пересування. Людям пропонується поєднувати способи пересування, що часто сприяє швидшій і приємнішій подорожі.

Зробивши розумні рішення щодо виду транспорту, який ми використовуємо, ми можемо заощадити гроші, поліпшити своє здоров'я і допомогти довкіллю.

Замість того щоб їхати в центр міста на авто і довго шукати місце для паркування та платити за це гроші, чому б не під'їхати тролейбусом? Замість того щоб їхати всю поїздку маршруткою, чому б не вийти на кілька зупинок раніше і дослідити нову частину міста? Випробовуючи альтернативні способи пересування, ми можемо пізнати наше місто з інших сторін.

Тема Європейського тижня мобільності спонукає нас по-новому інтерпретувати транспорт, розглядаючи подорож від точки А до Б як спосіб збагатити наш день новими враженнями. Щоденну поїздку на автобусі можна використати як можливість ознайомитись із заголовками новин; поїздку на велосипеді можна розглядати як мобільний тренажер; або ж ви можете просто зустріти кохання Вашого життя у тролейбусі!

В рамках Європейського тижня мобільності в Луцьку відбуватимуться такі заходи:

16-17 та 21-22 вересня Центр туристичної інформації та послуг (вул. Сенаторки Левчанівської, 2) пропонує усім охочим 20% знижки на прокат другого велосипеда.

18 вересня о 18.00 відбудеться безкоштовна велоекскурсія за маршрутом “Древній Лучеськ” (збір біля Центру туристичної інформації).

19 вересня з 11.00 до 16.00 год на Театральному майдані відбуватиметься виставка велосипедів. Лучани зможуть отримати консультацію фахівця щодо підбору та обслуговування цього найекологічнішого виду транспорту.

А ще, зважаючи, що громадський транспорт часто доводиться чекати, пропонуємо час очікування провести з користю. В рамках Європейського тижня мобільності в Луцьку буде проходити акція “Луцьк читає”. Бібліотеки та видавництва міста нададуть лучанам можливість урізноманітнити свій маршрут містом, почитати цікаву книгу, чекаючи громадський транспорт на зупинці.

Організатори — управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

Патрнери — КП “Центр ткристичної інформації та послуг”, мережа магазинів “Велозона” та туристичний клуб / магазин “Анмандрія”, КЗ “Луцька міська централізована бібліотечна система”, Обласна бібліотека для юнацтва, Обласна наукова бібліотека ім. Олени Пчілки, ПрАТ «Волинська обласна друкарня», видавництво «Ключі».

Довідка:

16-22 вересня Луцьк разом з понад 5000 європейських міст відзначають Європейський тиждень мобільності (ЄТМ). Цього року кампанія звертає увагу на раціональний вибір транспортного засобу для кожного переміщення містом, звідки й тема ЄТМ — Обирай. Змінюй. Поєднуй.

Управління туризму та промоції міста

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ