Волинська область: триває профілактична робота щодо запобігання пожеж у лісах

Волинська область: триває профілактична робота щодо запобігання пожеж у лісах

16.09.15 08:55 0 628
15 вересня 2015 року працівники Старовижівського районного сектора УДСНС України у Волинській області спільно з вільним від чергування особовим складом ДПРЧ-16 провели роз’яснювальну роботу щодо запобігання пожеж у лісових масивах.

Просвітницькі заходи співробітники ДСНС розгорнули на території парку культури та відпочинку селища Стара Вижівка Волинської області. Рятувальники апелювали до свідомості мешканців райцентру, які проводили дозвілля на території парку, нагадуючи: всупереч тому, що спекотні літні дні минули, на території Волинського краю дотепер кількадесят рятувальників та місцеве населення продовжують приборкувати пожежі на торфовищах. Оскільки поклади торфу, сільськогосподарські угіддя тісно межують за лісовими насадженнями, ризик виникнення пожеж у лісових масивах існує навіть восени.

Тож рятувальники закликали громадян суворо дотримуватися правил поводження з вогнем під час відпочинку у лісах. Зокрема, нагадали, що непогашені недопалки, залишені без нагляду багаття, випалювання сухої рослинності на узліссях, а також залишені на узбіччях доріг, що межують з лісосмугами, промаслені чи просочені горючими речовинами ганчірки здатні спричинити пожежі в екосистемах, у тому числі й у лісах.

Співробітники служби «101» у процесі роз’яснювальної роботи вручили мешканцям райцентру листівки та друковані матеріали з правил пожежної безпеки в екосистемах, у яких усі застережні заходи ретельно описані та проілюстровані.

Інформуючи про заходи з протидії, рятувальники не оминули увагою й питання своєчасного реагування на пожежі у лісових насадженнях. Вони закликали людей не бути байдужими та не оминати увагою найменше загоряння, а також надали чіткі інструкції, як самотужки приборкати невелике горіння. Якщо ж впоратися з вогнем власними силами неможливо, рятувальники рекомендували негайно телефонувати до пожежно-рятувальної служби за номером «101».

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Василь Хомінець: «Лише ...

КОМЕНТАРІ