Вакцина проти поліомієліту для проведення імунізації дітей в Україні – якісна,безпечна та ефективна,– ВООЗ

Вакцина проти поліомієліту для проведення імунізації дітей в Україні – якісна,безпечна та ефективна,– ВООЗ

16.09.15 14:02 0 639
ОПВ вакцина, яку Україна отримала в якості гуманітарної допомоги від ЮНІСЕФ за кошти канадського уряду, і яка буде розвезена в регіони для проведення масштабної національної імунізації є якісною та безпечною. На цьому наголосили учасники прес-конференції, що відбулася в МОЗ України: заступник Міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець, представник Бюро ВООЗ в Україні Доріт Ніцан, представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Драгослав Попович та головний позаштатний дитячий імунолог м. Києва Федір Лапій.

Це підтверджують офіційні висновки, надані Всесвітньою організацією охорони здоров'я та Департаментом з питань фармацевтики компанії-виробника Санофі Пастер.

Зокрема, там йдеться, що згідно рекомендацій ВООЗ, ОПВ вакцина може бути розморожена під час транспортування до +2+8, а далі знову заморожена до -20, і кількість розморожень і заморожень вакцини не впливає на її безпечність і якість.

“Оскільки питання імунізації від поліомієліту на є критичним для безпеки та захисту здоров'я українців, ми маємо не спекулювати на здогадках та неправдивій інформації, а усім разом сконцентрувати увагу і сили, щоб провести чітку роз'яснювальну роботу, провакцинувати наших дітей і убезпечити їх від захворювання”, – наголосив заступник Міністра Ігор Перегінець.

“Це є найстаріша і найякісніша вакцина, якою користуються у світі, і є такою безпечною, якою тільки може бути вакцина. Вона пройшла увесь процес прекваліфікації, транспортувалася та зберігалася відповідно вимог ВООЗ. Вона вже врятувала мільйони дитячих життів у всьому світі, і впевнена, допоможе зробити це і в Україні”, – підкреслила представник Бюро ВООЗ в Україні в Україні Доріт Ніцан.

“У нас немає часу зволікати з процесом імунізації в Україні, бо ми маємо серйозні ризики подальшого інфікування. Ми не говоримо про якийсь карантинний режим в Закарпатті чи інших регіонах, а говоримо про турову імунізацію на національному рівні. В цій ситуації варто подумати про кожну родину, в якій є діти”, – наголосив Драгослав Попович, представник ЮНІСЕФ в Україні.

Прес-служба ДОЗ ТОДА

за інформацією МОЗ України

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ