Закарпаття: в області змінено порядок реалізації Програми на випуск видавничої продукції та її розповсюдження

Закарпаття: в області змінено порядок реалізації Програми на випуск видавничої продукції та її розповсюдження

16.09.15 11:49 0 612
З метою забезпечення механізму формування якісного та змістовного наповнення асортименту вітчизняної книжкової продукції, прозорого використання коштів обласного бюджету, виділених для підтримки книговидання та книгорозповсюдження в області рішенням обласної рада від 27.08.2015 м. Ужгород № 1305 «Про внесення змін до Програми підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню на 2015 – 2017 роки» змінено порядок реалізації Програми на випуск видавничої продукції та її розповсюдження.

Відтепер пропозиції на випуск видавничої продукції на наступний рік приймаються структурним підрозділом облдержадміністрації, що здійснює заходи щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури, книговидання та книгорозповсюдження від видавництв та видавничих організацій різних форм власності з 1 вересня до 1 грудня включно у вигляді заявки з обґрунтуванням суспільної необхідності видання.

Тематичну та змістову оцінку пропозицій на випуск видавничої продукції здійснює Експертна рада з питань видання творів закарпатських авторів склад якої та положення про неї затверджуються розпорядженням голови облдержадміністрації.

З урахуванням висновків Експертної ради структурним підрозділом облдержадміністрації, що здійснює заходи щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури, книговидання та книгорозповсюдження готує проект переліку видань та укладає договори з видавцями у порядку, встановленому Законом України «Про здійснення державних закупівель».

Книжкова продукція, випущена за кошти обласного бюджету, розповсюджується шляхом безоплатної передачі для поповнення фондів публічних бібліотек, у тому числі спеціалізованих (для дітей та юнацтва), спеціальних бібліотек (навчальних закладів, музеїв, підприємств, установ, організацій), творчих спілок, національно-культурних товариств та використовується для задоволення загальнодержавних і суспільних потреб.

Детальна інформація за посиланням http://www.carpathia.gov.ua/ua/publication/content/6181.htm.

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ