На Вінничині право на гідне життя та належну підтримку (+фото)

На Вінничині право на гідне життя та належну підтримку (+фото)

17.09.15 09:31 0 567
Під таким гаслом 15 вересня у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вінницькою міською організацією соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» проведено прес-конференцію.

Як повідомила Олена Смірнова, інформаційний менеджер «Паростка», інституція брала участь у конкурсі «Підтримка ініціатив громадських організацій до Всесвітнього дня паліативної допомоги «Паліативна допомога дітям» та отримала фінансування від МБФ «Відродження» на впровадження проекту «Право на гідне життя та належну підтримку» спрямованого на формування у громаді Вінниччини гуманного та свідомого відношення до невиліковно хворих пацієнтів шляхом створення для них системи хоспісної і паліативної допомоги, полегшити доступ важкохворих людей, а особливо дітей, до знеболюючих препаратів та виховати у громади Вінниччини позитивну громадську позицію щодо збереження життя кожної людини.

У вступному слові головний лікар Вінницького обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ігор Матковський зауважив, що нині Україна знаходиться у стані створення професійної системи паліативної та хоспісної допомоги. Виникла нагальна потреба пришвидшити даний процес, адже кількість пацієнтів яка потребує зазначеної допомоги неухильно зростає. Людина, яка потребує паліативної допомоги, в жодному разі не повинна залишатись на самоті, без сторонньої підтримки. Не тільки медичної, а й психологічної та духовної, — переконаний Ігор Матковський. Насамперед медики повинні потурбуватись про знеболення, відкоригувати неприємні відчуття такого хворого симптоматичним лікуванням.

«Паліативна допомога смертельно хворим, покликана максимально наповнити життям останні роки чи хвилини пацієнта. Потрібен дуже широкий спектр допомоги, сама медицина чи сама психологічна підтримка будуть безсилі, а в комплексі вони більш ефективні. Суспільство має зрозуміти це, а також долучитися до підтримки таких людей» - наголосив у своєму виступі головний лікар КЗ міської клінічної лікарні №3 Дмитро Фостаковський. За його словами, в Міській клінічній лікарні №3 в жовтні цього року заплановано відкриття паліативного відділення, яке працюватиме за європейською моделлю та розраховане на 24 ліжка.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: Рівненська область: за добу ...

КОМЕНТАРІ