Вінничан навчатимуть екологічно та «культурно» підходити до роздільного збору відходів (+фото)

Вінничан навчатимуть екологічно та «культурно» підходити до роздільного збору відходів (+фото)

17.09.15 18:46 0 622
У прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації 16 вересня відбулась прес-конференція на тему: «Презентація проекту «Розділення твердих відходів у навчальних закладах, громадських місцях, під'їздах ОСББ –«Екотрансформація». Захід організовано та презентовано переможцем конкурсу з визначення програм, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2015 році – ГО КТ «Вінницький козацький полк імені Івана Богуна».

До реалізації проекту залучаються ГО «Центр інвестиційних технологій», ГО «Академія творчості «АРТЕККО»», активісти та волонтери громадських організацій, підприємство КТ «Вінницький козацький полк імені Івана Богуна», школярі, студенти і викладачі навчальних закладів та зацікавлені особи та організації.

«В Україні, на жаль, досить низький рівень культури поводження зі сміттям і розділення твердих відходів» – зазначив Володимир Воловодюк, «тому виникла ідея розробити відповідний «екологічний проект».

Керівник АТМ «Лабораторія освітнього дизайну» Владислав Луцяк розповів, що пріоритетним напрямком проекту є створення пілотного варіанту системи механізмів взаємодії між тими хто продукує відходи, і тими хто їх збирає і переробляє (спільне планування, організація, контроль, мотивація у задіяних організаціях та заходах). А також організація еколокацій з розділення твердих відходів, проведення творчих заходів із використанням твердих відходів: майстер класи, виготовлення арт-об`єктів і еко-техно моделей.

Владислав Луцяк продемонстрував макети стендів-локацій, що встановлюються у навчальних закладах, макети виробів з твердих побутових відходів та пояснив, що на певному етапі стенд-локація має бути використана для освітніх та інформаційних заходів в учбових закладах. Головна мета - поступове виховання культури розділення твердих побутових відходів (РВЗ) та подальшого осмислення учнями проблем раціонального використання будь-яких ресурсів. Конструкція оснащена контейнерами. Вміст контейнерів і аплікації на кришках визначається самим навчальним закладом.

Керівник ГО «Центр інвестиційних технологій» Олександр Загоруйко повідомив, що декорування і оформлення стендів-локацій здійснюють ініціативні групи учнів під керівництвом вчителів профільних предметів.

По закінченню заходу Олександр Загоруйко запросив усіх бажаючих на Фестиваль «Еко-техно-Патріо», який відбудеться 26 вересня о 10.00 год. на стадіоні Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д.К. Заболотного. Діти зможуть показати свої вміння, конструкторські навички та креативність мислення з перетворення твердих побутових відходів (пляшок, корків, поламаних іграшок, тощо) у вироби та сировину для корисних виробів. Юні козаки будуть запускати водні ракети з пускових установок Кіборгів-опришків та пневмобластерів розроблених спеціалістами КТ«Вінницький козацький полк імені Івана Богуна» та ГО «Центр інвестиційних технологій».















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Оперативники затримали ...

КОМЕНТАРІ