«Жінки- це 50% успіху України» - проект,що є кроком до покращення гендерної чутливості у регіональному медіа-просторі (+фото)

«Жінки- це 50% успіху України» - проект,що є кроком до покращення гендерної чутливості у регіональному медіа-просторі (+фото)

17.09.15 15:53 0 648
В приміщенні арт-галереї Інтер-Шик в рамках проекту «Жінки- це 50% успіху України», відбувся круглий стіл «Рівні можливості в медійному просторі».

Захід організовано ВООГО «Відкрите суспільство» за фінансової підтримки Уряду Швеції.

Головною метою заходу організатори визначили підвищення ефективності висвітлення діяльності жінок у контексті політичної діяльності та дотримання принципу рівності, справедливості та прозорості під час виборчої кампанії у Вінницькому регіоні.

Під час «круглого столу» були представлені результати моніторингу ЗМІ Вінницької області щодо згадуваності жінок з точки зору їх участі у політичних процесах. З коментарями результатів моніторингу виступила соціолог, експертка з гендерних питань, викладачка кафедри філософії та соціології КПІ Катерина Стецюра.

Учасники також обговорили успішні медійні практики та аналізували медіа тексти на предмет гендерної чутливості.

Важливим блоком «круглого столу» стало узагальнення рекомендацій для журналістів та споживачів медіа текстів у формі простих кроків до покращення гендерної чутливості діяльності у сфері медіа,які вони зможуть застосувати у своїй професійній діяльності.

Ключовим гаслом заходу став заклик організаторів до представників медіа: «Долучайтеся до творення щасливого майбутнього разом з нами, поширюйте інформацію та будьте соціально відповідальними, адже рівність та права людини – це основні засади, на яких повинно будуватись наше майбутнє!».



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Волині повідомлення про ...

КОМЕНТАРІ