Валерій Коровій: «Військова частина 3028 є базовим елементом системи територіальної оборони Вінницької області» (+фото)

Валерій Коровій: «Військова частина 3028 є базовим елементом системи територіальної оборони Вінницької області» (+фото)

17.09.15 10:54 0 627
Перебуваючи 15 вересня з робочою поїздкою в Калинівському районі, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав військову частину 3028 Національної гвардії України, що базується у місті Калинівка.

Попри те, що підрозділ підпорядковується Міністерству внутрішніх справ України, регіональна влада не залишає військовослужбовців частини без уваги, надаючи максимальну підтримку у покращенні побутових умов особового складу та зміцненні матеріально-технічної бази підрозділу.

Як повідомив командир військової частини 3028 Іван Миропольський, протягом останніх 5 місяців обласною владою для потреб підрозділу було виділено близько мільйона гривень. За ці кошти оновлено плац військової частини, здійснено капітальний ремонт контрольно-пропускного пункту, кімнати відвідувачів, чергової частини та частковий ремонт медичного пункту. Також проведено ремонт у приміщенні штабу підрозділу та частково відремонтовано дороги на території військового містечка.

« на ремонтні роботи по облаштуванню побутових умов військовослужбовців кошти практично не виділяються. В час, коли ведуться бойові дії на Сході держави, вони в основному спрямовуються на паливно-мастильні матеріали, на закупку новітніх зразків техніки й озброєння. Тому ми вдячні місцевій владі за допомогу», - відзначив Іван Миропольський.

Під час відвідин голова облдержадміністрації ознайомився з обсягом проведених у частині робіт та оглянув нові зразки військової техніки та озброєння, отримані підрозділом упродовж останнього року.

«У планах територіальної оборони Вінницької області частина 3028 є основним оновною складовою на випадок виникнення непередбачуваних ситуацій. Незважаючи на те, що військова частина була задіяна у найбільш складних спецопераціях на Сході України, ми максимально приділяли увагу укріпленню її матеріально-технічної бази. Лише бюджетних коштів залучено понад мільйон гривень. Але принципово важливим є те, що військовослужбовці відчули увагу місцевої влади у покращенні побутових умов», - підкреслив керівник області Валерій Коровій.

За словами голови облдержадміністрації, йде мова про істотне підвищення боєздатності військової частини 3028, а тому дуже важливо було забезпечити належні умови для розміщення особового складу, підготувати комплексні приміщення, пов'язані з підготовкою військовослужбовців та розміщенням техніки.

«Ця військова частина є базовим елементом системи територіальної оборони Вінницької області. Враховуючи те, що Вінниччина межує з Придністров'ям, ми приділяємо їй особливу увагу, і будемо в максимальній мірі сприяти підтримці цього підрозділу в боєздатному стані», - зауважив Валерій Коровій.

Варто зазначити, що протягом 1-10 жовтня на базі військової частини 3028 проводитимуться загальнодержавні навчання із забезпечення громадського порядку й безпеки громадян. Передбачається, що в цьому заході візьмуть участь близько 4 тисяч військовослужбовців особового складу Національної гвардії України, начальники УМВС усіх регіонів держави та керівники новоствореної поліції.































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Хмельницькій області ...

КОМЕНТАРІ