На Вінничині посадовцю оголошено про підозру у незаконному видобутку глини на суму понад 10 млн грн

На Вінничині посадовцю оголошено про підозру у незаконному видобутку глини на суму понад 10 млн грн

17.09.15 16:41 0 619
14 вересня одному з керівників ТОВ «Керамік-Плюс» оголошено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.4 ст.240 КК України (порушення правил охорони або використання надр, що спричинило тяжкі наслідки).

За словами начальника управління протидії злочинності у сфері економіки обласного УМВС Станіслава Маклакова, посадовця підозрюють у незаконному видобутку корисних копалин, а саме суглинку, на земельній ділянці площею понад 24 га, на території Якушинецької сільської ради Вінницького району, що спричинило матеріальні збитки державі на загальну суму понад 10 мільйонів гривень.

За попередніми даними слідства, вказане підприємство без оформлення в установленому порядку документів, що посвідчують право користування земельною ділянкою, без спеціального дозволу на користування надрами, здійснювало видобування суглинку. Крім того така незаконна діяльність створила небезпеку для довкілля, яка полягала у псуванні родовища корисних копалин, внаслідок складування в кар'єрі битої цегли та інших відходів виробництва.

Триває слідство.

Прес-служба УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ