В Житомирській області надання житлових субсидій

В Житомирській області надання житлових субсидій

17.09.15 08:06 0 570
Головним механізмом забезпечення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги є Програма житлових субсидій, яка гарантує малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на оплату житлово-комунальних послуг незалежно від зміни вартості послуг.

Підвищення тарифів викликане величезним дефіцитом НАК Нафтогаз України, який погашається за рахунок державного бюджету, тобто зібраних податків. Це кошти відірвані від соціальної сфери, від будівництва доріг, від оборони країни.

У 2014 році дефіцит Нафтогазу складав астрономічну цифру – 110 млрд грн. Цього року тільки 30 млрд. За підсумками 2014 року до половини витрат бюджету пішло на погашення дефіциту Пенсійного фонду та НАК Нафтогазу.

Враховуючи важливість соціальної підтримки населення, Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій», якою суттєво спрощено порядок призначення житлових субсидій. Для отримання державної допомоги тепер потрібно лише заповнити заяву та декларацію.

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський тримає на особистому контролі питання нарахування субсидій нселенню.

«Тарифи на газ, електроенергію та теплопостачання для населення значно підвищились. Держава готова допомогти всім малозабезпеченим громадянам. Кожен громадянин повинен скористатися своїм правом отримання субсидій: у найкоротші терміни, за спрощеним порядком», - сказав Сергій Машковський. Він наголосив, що для фінансування Програми житлових субсидій у 2015 році для області передбачено субвенції у сумі 419,9 млн. грн.

Субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, які фактично у ньому проживають і не повинна перевищувати 15% від сукупного доходу.

Для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку першої групи, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб за цей місяць, для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку другої групи – двох прожиткових мінімумів; для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку третьої групи – трьох прожиткових мінімумів.

На в області отримують житлову субсидію понад 134,5 тис. домогосподарств. Житомирську область неодноразово відмічено серед лідерів (Сумська, Кіровоградська, Вінницька та Донецька області), в яких найкраща ситуація з оформленням житлових субсидій.

Керівник області закликає всіх громадян заощаджувати, отримуючи державну допомогу. «Зважаючи на суттєве підвищення тарифів і цін на житлово-комунальні послуги, звертаюся до усіх мешканців області, які ще не отримують субсидію і не зверталися у цьому році за її призначенням, заповнити заяву і декларацію та подати їх до управління праці та соціального захисту населення за місцем своєї реєстрації або уповноваженій особі сільської ради, чи надіслати ці документи поштою», – сказав Сергій Машковський.

Житлова субсидія – дієва і суттєва допомога держави в оплаті за спожиті житлово-комунальних послуг.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ