В Житомирській області за добу рятувальниками ліквідовано 2 пожежі сухої рослинності

В Житомирській області за добу рятувальниками ліквідовано 2 пожежі сухої рослинності

17.09.15 09:37 0 525
15 вересня о 10:25 до служби порятунку «101» Брусилівського району надійшло повідомлення про загорання сухої трави на полі, що розташоване поблизу села Яструбенька.

Об 11:40 силами рятувальників займання було ліквідовано. Фахівці ДСНС не допустили полум’я до житлових будинків, що знаходились на відстані близько 30 м. Вогнем знищено 0,5 га сухої рослинності. Попередньо загорання сталось через необережне поводження з вогнем. На місці пожежі було виявлено згарище сміття.

Цього ж дня, о 15:40 за допомогою до вогнеборців звернулись жителі с.Пряжів Житомирського району. Господарі спалювали суху траву на городі. Вогонь почав швидко поширюватись в бік житлового будинку. Зрозумівши, що самостійно вони не впораються, власники зателефонували до рятувальників.

Прибулі до місця виклику працівники ДСНС о 16:27 ліквідували загорання. Вогнем знищено 0,5 га сухої трави.

З огляду на зазначене, Управління ДСНС України у Житомирській області вкотре наголошує на важливості дотримання правил пожежної безпеки. Перед тим як проводити спалювальні роботи необхідно спочатку очистити місце; мати поряд первинні засоби пожежогасіння та обов’язково контролювати все, що відбувається. Ні в якому разі не можна спалювати траву у вітряну погоду, так як вогонь швидко розповсюджується по території. Полум’я із сухотрав’я може перекинутись і на приватні домоволодіння, розташовані поряд та приносити шкоду як довкіллю, так і людям.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ