Чернівці: Громада візьме участь в обговоренні проекту міського бюджету на 2016 рік

Чернівці: Громада візьме участь в обговоренні проекту міського бюджету на 2016 рік

17.09.15 16:10 0 602
Розпочато процес формування проекту міського бюджету Чернівців на 2016 рік. Його головним розробником розпорядженням міського голови Олексія Каспрука визначено фінансове управління міської ради.

Бюджет формуватиметься за єдиними законодавчо визначеними принципами та підходами з урахуванням наявних ресурсів міста, оптимальності і результативності видатків та бездефіцитності бюджету. Фінансове управління забезпечить формування міського бюджету за функціональною класифікацією та в рамках продовження експерименту за програмно-цільовим методом. Спільно з департаментом економіки управління проведе взаємоузгодження проекту міського бюджету з проектом Програми економічного і соціального розвитку міста на 2016 рік.

Головні розпорядники коштів бюджету до 20 жовтня 2015 року повинні подати свої пропозиції, здійснити детальний аналіз показників міжбюджетних трансфертів з держбюджету міському бюджету Чернівців, розрахованих Міністерством фінансів України на 2016 рік. Також розпорядники проведуть інвентаризацію місцевих програм, що будуть фінансуватися з міського бюджету, оптимізують їх кількість, удосконалять критерії оцінки їх доцільності та результативності. Головні розпорядники коштів мають вжити дієві заходи щодо трансформування мережі бюджетних установ в установи нового типу, які спроможні надавати якісні послуги на рівні європейських стандартів, затвердити плани заходів щодо економії бюджетних коштів та недопущення втрат бюджету на 2016 рік.

«Як і минулоріч, ми винесемо проект бюджету на громадське обговорення, – каже Олексій Каспрук. – Досвід був позитивним, адже показав, наскільки значною є роль громади у збалансуванні найважливішого фінансового документа, щоби забезпечити фінансування пріоритетних для міста напрямків. До участі в обговоренні проекту запросимо небайдужих чернівчан, незалежних експертів, депутатів і громадських активістів».

Проект рішення «Про міський бюджет на 2016 рік» мають подати для розгляду та затвердження Чернівецькою міською радою після схвалення виконавчим комітетом не пізніше 25 грудня 2015 року.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині чоловік до ...
Наступна новина: У Луцьку стартує ...

КОМЕНТАРІ