Чернівці: Цьогоріч містяни сплатили майже 800 мільйонів ЄСВ

Чернівці: Цьогоріч містяни сплатили майже 800 мільйонів ЄСВ

17.09.15 16:44 0 602
«Платниками єдиного соціального внеску в Чернівцях впродовж восьми місяців цього року перераховано до бюджету 781,0 млн. грн. єдиного соціального внеску, що на 61,9 млн. грн. більше, аніж минулого року», – повідомив заступник начальника відділу адміністрування єдиного соціального внеску ДПІ у м. Чернівцях Олександр Шишкін.

Крім обов'язкового державного пенсійного страхування, громадяни (фізичні особи – підприємці та фізичні особи) мають можливість укласти договір про добровільне пенсійне страхування. «З настанням пенсійного віку такий договір надасть можливість отримувати збільшену пенсію за рахунок сплати додаткових страхових внесків», – пояснив посадовець.

«Протягом цього року такою можливістю скористались 116 чернівчан, які уклали договори з ДПІ у м. Чернівцях про добровільну участь в системі загальнобов'язкового державного соціального страхування», – розповів Олександр Михайлович.

Добровільна участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування дозволить громадянам досягти необхідного їм страхового стажу для отримання достойних пенсійних виплат, а також дасть можливість отримати путівки від відповідних соціальних фондів для оздоровлення та лікування.

«Наразі в нашій країні відбувається реформування податкової системи, у тому числі і в адмініструванні єдиного соціального внеску. Основною метою змін ЄСВ є зменшення навантаження на фонд оплати праці та детінізація ринку зайнятості населення. Щодо діючої на системи, то вже 71 платник скористався понижувальним коефіцієнтом з нарахування єдиного соціального внеску», – зазначив посадовець.

Державна податкова інспекція нагадує, що 27 червня 2015 р. набрала чинності Постанова КМУ від 17.06.2015 р. № 413, якою затверджено форму повідомлення про прийняття працівника на роботу. Це повідомлення подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізособою до територіальних органів ДФС за місцем обліку їх як платника ЄСВ.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині посадовцю ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ