Чернівці: Майбутні топ-менеджери переймали досвід публічного адміністрування у Олексія Каспрука

Чернівці: Майбутні топ-менеджери переймали досвід публічного адміністрування у Олексія Каспрука

17.09.15 15:04 0 516
Майбутні топ-менеджери та економічні аналітики – студенти кафедри економічної теорії, менеджменту та адміністрування економічного факультету Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича завітали до сесійної зали Ратуші на зустріч з міським головою Олексієм Каспруком, щоб ознайомитися із основами адміністрування в органах місцевого самоврядування.

– Органи місцевого самоврядування – основа будь-якої європейської держави, – зазначив міський голова Олексій Каспрук, – нині в Україні триває процеси їхнього переформатування. В ході децентралізації багато повноважень передаються на місця, чого раніше не було. Громади отримають можливість самостійно визначатися із пріоритетами та розпоряджатися фінансовим ресурсом. Це потребує кваліфікованих управлінців у всіх сферах місцевого самоврядування. Тому покладаємо на вас, економічних аналітиків, менеджерів, великі сподівання і запрошуємо після отримання дипломів спробувати свої сили в органах місцевого самоврядування. Нам потрібно ініціативна , креативна молодь із сучасними знаннями та баченням перспектив економічного розвитку нашої громади.

Під час спілкування студенти цікавилися різними аспектами роботи міської ради: від організації роботи депутатського корпусу до проблем громадського транспорту, забезпечення якісних комунальних послуг, економічно-фінансових ресурсів громади та тим, що є найважчим у роботі топ-менеджера міста. Олексій Каспрук зазначив, що найважчим є пошук компромісу та моральна відповідальність за прийняті рішення:

“Найважче під час прийняття рішень досягти консенсусу, знайти вирішення проблеми таким чином, щоби були враховані інтереси всіх сторін. Це, як у маршрутці, у котрій одним спекотно, а іншим дме. Одна сторона каже: “Зачиніть вікно, бо протяг”, а інші вимагають: “Не закривайте, бо спека”. Обидві сторони мають рацію, але рішення приймати потрібно. При цьому, потрібно нести моральну відповідальність перед усіма. Оце і є найважчим” – зазначив Олексій Каспрук.

Міський голова запросив студентів активніше долучатися до життя міста. На згадку про цікаве спілкування студенти та міський голова зробили спільне фото.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ