Тернопільська область: рятувальники пройшли інтенсивний вишкіл у Республіці Польща

Тернопільська область: рятувальники пройшли інтенсивний вишкіл у Республіці Польща

17.09.15 12:50 0 501
У період з 30 серпня по 13 вересня 2015 року група фахівців Управління ДСНС України у Тернопільській області на запрошення колег з Комендатури Шльонського воєводства Державної пожежної охорони Республіки Польща брала участь у практичному навчанні за напрямками домедичної підготовки та технічного рятування при ДТП.

Впродовж 15 днів під керівництвом досвідчених наставників Тернопільські рятувальники пройшли інтенсивний вишкіл, відповідно до високих європейських стандартів. Їх навчали за сучасною програмою, розробленою для польських вогнеборців. Курс навчання включав медичну тактику, надання першої домедичної допомоги потерпілим, проведення реанімації та техніку рятування потерпілих при дорожньо-транспортних пригодах.

По завершенню представники України успішно склали іспити в Коменді воєвудській державної пожежної охорони в Катовіцах та отримали відповідні сертифікати європейського зразка.

«Ми вдячні нашим друзям з Республіки Польща за допомогу в здобутті вкрай корисних та потрібних знань. Адже рятувальники першими прибувають на місце надзвичайних ситуацій і від їх професійних вмінь та навиків часто залежить людське життя», – відзначив начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей. Він також підкреслив, що тісна, плідна співпраця та взаєморозуміння з польськими колегами мають великий вплив на розвиток пожежно-рятувальної служби Тернопільщини відповідно до високих стандартів європейського рівня та виразив впевненість, що дружба між рятувальниками двох братніх народів буде з кожним роком лише зміцнюватись.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Оперативники затримали ...

КОМЕНТАРІ