Волинська область: рятувальники навчали громадян,як звести до мінімуму ризик виникнення пожеж у побуті в осінньо-зимовий період

Волинська область: рятувальники навчали громадян,як звести до мінімуму ризик виникнення пожеж у побуті в осінньо-зимовий період

17.09.15 08:05 0 523
16 вересня рятувальники міста Ківерці Волинської області провели роз’яснювальні заходи у сільській місцевості з питань безпеки в осінньо-зимовий період. Навчання населення відбувалося на території Олицької сільської ради Ківерцівського району.

Хоча до встановлення справжніх холодів ще далеко, рятувальники уже тепер інформували населення про основні правила безпеки у побуті. Такі перестороги немарні, оскільки між зниженням добової температури і зростанням кількості пожеж у приватному житловому секторі існує безперечний взаємозв’язок. А головний чинник – людська необережність.

Саме несправні печі опалення та порушення правил безпеки під час їх експлуатації, а також порушення правил облаштування та експлуатації електромережі зазвичай призводили до пожеж у людських оселях на території Волині.

Відтак, фахівці ДСНС застерегли селян, які опалюватимуть житлові будинки за допомогою печей, ретельно оглянути, чи не з’явилися на тріщини на димарях, заздалегідь їх відремонтувати та побілити, а також розмістити перед топковим отвором металевий лист. Крім того, наголошували, що украй небезпечно користуватися саморобними електричним обігрівачами та перевантажувати електромережу,що дуже часто не розрахована на одночасну роботу декількох потужних споживачів. Рятувальники рекомендували селянам не захаращувати горища та дотримуватися усіх пересторог при зберіганні легкозаймистих речовин у побуті.

Особливу увагу під час роз’яснювальних заходів співробітники ДСНС приділили особам похилого віку, багатодітним та неблагополучним родинам, а також громадянам, які зловживають спиртним. Останніх застерегли від куріння в ліжку, оскільки така необачність може обернутися пожежею і навіть призвести до трагедії.

В окремому порядку рятувальники поспілкувалися з вихованцями дошкільного закладу селища Олика. В цікавій та доступній формі, адаптованій для дитячого сприйняття, рятувальники розповіли основні правила безпеки, які повинна засвоїти кожна дитина, а також нагадали номери служб екстреного реагування.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Спецкомбінат" ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ