На Хмельниччині рятувальники отримали нову форму від чеських колег

На Хмельниччині рятувальники отримали нову форму від чеських колег

17.09.15 10:43 0 623
Напередодні професійного свята ізяславські рятувальники отримали приємний подарунок від чеських колег. У рамках розвитку добросусідських відносин між чеськими та українськими рятувальниками начальник пожежної частини чеського міста Лідице Томаш Рихтер подарував колегам із Ізяслава сім комплектів бойового одягу та спеціальне спорядження, що використовується у буденній роботі рятувальників. Ця подія стала можливою за сприяння волонтера із міста Брно (Чехія) Сергія Дорошука.

Майже 20 років ізяславчанин Сергій проживає та працює в сусідній країні, неодноразово бував у пожежних частинах Чехії та бачив умови праці, спорядження та техніку, на якій працюють закордонні рятувальники. Рік тому, під час візиту на батьківщину чоловік вирішив відвідати місцеву пожежну частину, де ознайомився з побутовими умовами рятувальників, пожежною технікою та спорядженням українських вогнеборців, чим був неабияк здивований. Тому, вирішив допомогти запропонувавши ізяславським рятувальникам надіслати листа чеським колегам із проханням посприяти з одягом та спорядженням.

Із допомогою чехи не забарилися та найближчим часом відгукнулися, передавши подарунки волонтером. Нові «бойовки» виготовлені за європейськими стандартами, витримують дію підвищених температур (від 185°С до 200°С), не руйнуються під час контакту з гарячими твердими поверхнями та мають високу механічну міцність. Це ж стосується й новеньких касок, термостійких чобіт, пожежних рукавиць-крагів.

Із допомогою чехи не забарилися та найближчим часом відгукнулися, передавши подарунки волонтером. Нові

Рятувальники, які зможуть випробувати новий одяг вже найближчим часом під час проведення в місті громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.», не приховували свого задоволення від обновок. Зокрема, начальник Ізяславського районного сектору Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Віктор Матвійчук розповів, що така співпраця є дуже позитивною для рятувальників. Адже вони щодня виїжджають на ліквідацію різноманітних надзвичайних ситуацій, де зазнають впливу багатьох небезпечних та шкідливих факторів – підвищена температура, теплове випромінювання, полум'я, дія води та поверхнево-активних речовин. Звісно, що отримуючи таке навантаження, форма швидко зношується, тож додатковий комплект якісного форменого одягу є дуже доречним.

Ізяславський РС

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ