Вінниччина серед інших областей України вирізняється динамічним розвитком за базовими показниками (+фото)

Вінниччина серед інших областей України вирізняється динамічним розвитком за базовими показниками (+фото)

18.09.15 14:25 0 546
На цьому наголосив голова облдержадміністрації Валерій Коровій під час засідання колегії облдержадміністрації, де обговорювали хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2015 рік.

Зібрання відбулося за участі голови обласної Ради Сергія Свитка, керівників районних державних адміністрацій та районних рад, очільників департаментів та управлінь, керівників обласних відомств.

На початку засідання керівники області виконали приємну місію - вручили державні нагороди кращим працівникам різних галузей.

Відкриваючи засідання колегії, Валерій Коровій зазначив, що враховуючи труднощі суспільно-політичної ситуації в країні, цьогоріч вперше було визначено нові базові пріоритети діяльності органів державної виконавчої влади, зокрема облдержадміністрації на 2015 рік. І, перш за все - це питання безпеки громадян і територіальної оборони, які вдалося перевести із звичної формальності у реальну площину.

З-поміж інших питань та порядку денного засідання, окрему увагу було приділено забезпеченню умов зростання конкурентоспроможності економіки області та розвитку її важливих галузей .

«За всіма базовими показниками Вінниччина, серед регіонів держави, достатньо динамічно розвивається. Область на сьогоднішній день займає перше місце за обсягами приросту промислового виробництва. Локомотивом зростання для Вінниччини є харчова промисловість, якщо аналізувати, то до липня минулого року – плюс 30 відсотків. Це результат великих інвестиційних проектів, які впровадженні на теренах області протягом останніх років. Є зростання в деревообробній промисловості. Вдалося забезпечити динаміку приросту в хімічній галузі. Наголошую, що іншого шляху, ніж нарощувати промисловий потенціал, у Вінниччини немає. До того ж, одне робоче місце в промисловості створює ще 5 в інших видах діяльності» - зауважив Валерій Коровій.

Торкнувся керівник виконавчої гілки обласної влади і ситуації на ринку праці. За його словами, спостерігається чимало проблем, особливо, що стосується забезпечення першого робочого місця.

«Просив би Департамент регіонального економічного розвитку ОДА попрацювати над створенням окремих регіональних програм, які б сприяли забезпеченню першого робочого місця для молоді » - зазначив Валерій Коровій.

У своєму виступі очільник Вінниччини наголосив на позитивному розвитку галузі сільського господарства. Так, за підсумками 7 місяців роботи, область посідає перше місце серед регіонів України і показує +20 відсотків. Більше того, незважаючи на девальвацію і загальну фінансову кризу, у першому півріччі поточного року динаміка інвестицій в сільське господарство області зросла майже в 2 рази. Водночас, Валерій Коровій порадив керівникам райдержадміністрацій не втягуватися у процес недобросовісної конкуренції , що стосується земельних питань, зокрема - правил на оренду земельного паю.

«Категорично забороняється втручання в процес конкуренції , або визначення правил на оренду земельного паю . Якщо підтвердиться, що якийсь голова райдержадміністрації втручається в процес перерозподілу, з цього самого дня він не займатиме відповідну посаду. Наше завдання - щоб аграрний бізнес відчував : ми створюємо належні конкурентоспроможні умови для ведення бізнесу» - наголосив Валерій Коровій.

Крім того, голова облдержадміністрації акцентував увагу на питанні добровільного об'єднання територіальних громад та результатах реформи децентралізації .

«Завдяки бюджетній децентралізації, що стартувала з початку року, введено принципово нову систему податкового стимулювання розвитку рад базового рівня. Як результат - в цілому бюджети області отримали в цьому році на 36 % більше податкових надходжень, ніж торік» - повідомив голова облдержадміністрації.

Окрему увагу було приділено питанню співпраці з міжнародними донорськими організаціями та реалізації інвестиційних проектів на території області.

Крім того, голова облдержадміністрації Валерій Коровій висловив сподівання, що область стане зразком проведення чесної виборчої кампанії. Звертаючись до голів райдержадміністрацій та загалом усіх присутніх на засіданні колегії, він ще раз наголосив на позиції Президента України: «Органи місцевої виконавчої гілки влади повинні відповідати за прозорість проведення виборчого процесу».























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ