В Житомирській області питання заборгованості в облавтодорі на контролі у голови ОДА

В Житомирській області питання заборгованості в облавтодорі на контролі у голови ОДА

18.09.15 08:37 0 569
16 вересня, голова облдержадміністрації Сергій Машковський провів зустріч із представниками ДП «Житомирський облавтодор», Служби автомобільних доріг у Житомирській області та районних автодорів.

В облавтодорі виникла заборгованість у розмірі 23,4 млн грн. Ситуація на сьогоднішній день стала катастрофічною, тому що люди вже 3-4 місяці не отримують заробітну плату через наявну заборгованість. Крім того, в облавтодорі немає ні копійки обігових коштів, щоб закупити паливно-мастильні та інші матеріали для виконання робіт в осінньо-зимовий період.

Сергій Машковський зазначив, що він неодноразово спілкувався з міністром інфраструктури, міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, міністром фінансів, писав листи на прем'єр-міністра, проте виділення додаткового асигнування на закриття цієї заборгованості при шньому стані речей у державі неможливе.

Борг перед постачальниками облавтодора складає близько 20 млн грн.

На вчорашньому засіданні з представниками підприємства було відпрацьовано певний алгоритм дій, який дав би змогу погасити частину заборгованості по заробітній платі, закупити необхідні матеріали і розрахуватися з частиною кредиторів. мала відбутися спільна зустріч влади, представників облавтодору, Служби автомобільних доріг та кредиторів. Проте керівництво підприємства не забезпечило участь кредиторів.

На даний час є наказ облавтодору, відповідно до якого Державне казначейство заблокувало рахунки Служби автомобільних доріг. Тобто, всі кошти, які надходять з державного бюджету на утримання доріг, підготовку до осінньо-зимового періоду (асигнування у розмірі 8,2 млн грн), одразу автоматично ідуть на облавтодор, рахунки якого, в свою чергу, заблоковані кредиторами на 9,1 млн грн. Тому всі ці кошти автоматично направляються на погашення заборгованості кредиторам.

Сергій Машковський цього приводу наголосив: «Цього я допустити ніяк не можу! Коли зранку представники облавтодору прийшли, щоб відкоригувати наші дії за домовленостями вчорашнього засідання, на запитання "куди підуть асигнування на 8,2 млн грн" вони відповіли – на розрахунок з кредиторами. Про заробітну плату – 0 гривень. На закупку необхідних матеріалів – 0 гривень. вже представники облавтодору повідомляють, що всі кошти мають бути розподілені на заробітну плату. В той же час вони повністю втрачають можливості проводити ремонтні роботи і далі працювати, виконуючи свою роботу. Тобто, вони постійно працюють у збиток. Це веде тільки до банкрутства підприємства, яке потім розпилюють все ті ж кредитори. Цього також допущено не буде!»

Завтра ввечері Сергій Машковський чекає вирішення питання, наголошуючи при цьому, що основними є 2 моменти, які повинні враховуватися в першу чергу: виплата заробітної плати людям та забезпечення матеріалами для підготовки і проведення осінньо-зимового періоду.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: на Тячівщині ...

КОМЕНТАРІ