Медичні працівники Луцька взяли участь в міжнародному семінарі з питань розвитку паліативної допомоги

Медичні працівники Луцька взяли участь в міжнародному семінарі з питань розвитку паліативної допомоги

18.09.15 10:02 0 670
З 6 по 12 вересня цього року у місті Зальцбург (Австрія) відбувся спеціалізований навчальний семінар «Розвиток лідерства й освіти в паліативній допомозі: навчальний курс ELNEC». Захід проведено у форматі тренінгу за сприяння Освітнього консорціуму ELNEC. Відбір учасників з України здійснено Фундацією Відкритого Суспільства за організаційної підтримки програмної ініціативи «Громадське здоров'я», Міжнародного фонду «Відродження». У складі делегації з України навчання з отриманням міжнародного сертифікату тренера з паліативної допомоги пройшли головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Людмила Рожко, головний лікар КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська, головна медична сестра КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» Любов Козіна та заступник головного лікаря КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Князькова. Загалом в семінарі брали участь 34 учасники з Албанії, Вірменії, Казахстану, України, інших країн.

Викладачі, які прибули зі Сполучених Штатів Америки, ділилися набутим досвідом та практичними знаннями, надавали консультації щодо розвитку відповідних видів медичних послуг та впровадженні даної системи в країнах учасників семінару.

Під час семінару-тренінгу було розглянуто такі теми (модулі): паліативне лікування, зняття болю та інших симптомів, етичні та культурні аспекти, пов'язані з лікуванням наприкінці життя, спілкування, втрата, горе і смерть, останні години життя.

Невпинне збільшення кількості хворих із невиліковними захворюваннями й обмеженим прогнозом тривалості життя зумовлюють актуальність і необхідність удосконалення паліативної та хоспісної допомоги населенню, а відповідно і підготовки спеціалістів у цій галузі.

Учасники семінару з Луцька здобули нові навички з надання паліативної допомоги та підтримки людини в її останні хвилини життя, перейняли міжнародний досвід з впровадження та реалізації паліативної допомоги, який обов'язково буде використаний в практиці та допоможе досягти головної мети надання такої допомоги - досягнення максимально можливої якості життя хворих та їхніх сімей. Варто зазначити, що таке міжнародне навчання для медичних працівників відбулось в рамках Програми розвитку паліативної допомоги у місті Луцьку на 2015-2020 роки, затвердженої рішенням міської ради від 28.05.2015 № 74/88.

Управління охорони здоров'я міської ради (72 46 53)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Львівщини ...
Наступна новина: На Вінниччині відбулась ...

КОМЕНТАРІ