Тернопільська область: рятувальники відзначили професійне свято

Тернопільська область: рятувальники відзначили професійне свято

18.09.15 14:59 0 560
17 вересня в Україні відзначають День рятівника, професійне свято представників мужньої професії – працівників, службовців, ветеранів і пенсіонерів пожежної охорони, цивільного захисту, місцевих пожежних команд, аварійно-рятувальних формувань, добровольців і волонтерів, людей, згуртованих навколо спільної мети – забезпечення захисту життя громадян, їх майна та національного багатства від надзвичайних ситуацій.

Цей день в Управлінні ДСНС України у Тернопільській області розпочався зі спільної молитви. Разом із священнослужителями, які завітали до рятувальників, присутні молилися біля каплиці «Пресвятої Богородиці Неопалимої Купини» за мир в Україні, за здоров’я та професійну вдачу вогнеборців. Хвилиною мовчання вони вшанували світлу пам’ять тих героїв-пожежних, які назавжди відійшли у вічність, заступивши на беззмінну небесну вахту.

А далі, на Театральному майдані міста, тернопільські вогнеборці провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Фахівці Управління ДСНС України спільно з представниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у Тернопільській області розгорнули тематичні майданчики. Там усі бажаючі, мешканці та гості міста мали змогу ознайомитись зі спорядженням, яке використовують у своїй роботі рятувальники; навчитись основам надання домедичної допомоги; отримати інформацію з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту, оволодіти навиками користування первинними засобами пожежегасіння. Кожен міг взяти участь у тематичних тренінгах, які провели психологи Управління. Отримати консультації фахівців могли й громадяни з числа внутрішньо переміщених осіб.

Згодом відбулось урочисте шикування з нагоди професійного свята, яке відкрив вітальним словом начальник Управління полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей. Він привітав колег і висловив щиру подяку за їхню самовіддану працю. Зі словами поваги та вдячності він звернувся до ветеранів служби, наголосивши на тому, що теперішнє покоління пожежників-рятувальників своїм становленням та професійним ростом завдячує саме їм.

Привітати тернопільських рятувальників завітали голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець та міський голова Тернополя Сергій Надал, ветерани пожежно-рятувальної служби та делегація вогнеборців з Комендатури Шльонського воєводства Державної пожежної охорони Республіки Польща. У своїх зверненнях вони подякували працівникам ДСНС за відмінну службу та наголосили, що рятувальник – це покликання мужніх та загартованих духом людей, яке вимагає самопожертви та відданості обраному покликанню.

За добросовісне виконання службових обов’язків та з нагоди професійного свята кращих працівників було нагороджено відзнаками, грамотами, вручено чергові спеціальні звання. Нагороди також отримали ветерани пожежно-рятувальної служби й представники волонтерських організацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ