В Тернополі сергій Надал з громадськими активістами обговорили актуальні питання учасників АТО

В Тернополі сергій Надал з громадськими активістами обговорили актуальні питання учасників АТО

18.09.15 08:02 0 552
16 вересня у приміщенні Тернопільської міської ради відбулася зустріч міського голови Сергія Надала із представниками громадської організації «Учасники бойових дій», у яку входять військовослужбовці, їх дружини, добровольці, учасники АТО.

Як розповідає голова правління цієї громадської організації Ружена Волянська, учасники організації звернулися із декількома питанням. Зокрема, їх цікавить отримання земельних ділянок, харчування дітей військовослужбовців у навчальних закладах, отримання субсидій і т.д. Наприклад, дружина військовослужбовця Мар’яна Нищота звернула увагу міського голови щодо умов життя тих сімей військовослужбовців, які ще не отримали статус учасника АТО. За її словами, такий статус зазвичай надається наприкінці служби, а тих 8-10 місяців сім’я повинна жити без жодних пільг.

«Ми звернулися до влади вирішити певні наболілі питання як мобілізованих, так і демобілізованих тернополян, - каже Ружена Волянська. - Усі питання ми прагнули вирішити у діалозі та результатом зустрічі задоволені, адже тут ми почули роз’яснення. Надіємося, що усі військовослужбовці отримають те, що їм належить по закону».

Міський голова Сергій Надал зазначає, що вирішували під час зустрічі із активістами також питання проведенням інженерних комунікацій до тих земельних ділянок, де учасники АТО будуть будувати житло.

«За результатами зустрічі мною дано доручення відповідним підрозділам розробити проектно-кошторисну документацію на проведення інженерних комунікацій до ділянок учасників АТО, також управлінню соціальної політики щодо розрахунку пільг і прийому документів від дружин учасників АТО, - каже Сергій Надал. - Співпраця із громадськими організаціями, які допомагають учасникам АТО є постійною – будемо і надалі зустрічатися та вирішувати актуальні питання захисників нашої країни».

Зазначимо, що уже виділено для учасників АТО більше 730 земельних ділянок у Тернополі для індивідуального будівництва житла. Інші учасники АТО, які звертаються за отриманням землі (таких наразі є 27) записані у спеціальний реєстр, згідно з порядковим номером у якому будуть мати першочергове право на отримання земельної ділянки у Тернополі, як-тільки такі земельні ділянки будуть виділені. Очільник Тернополя додав, що зараз ведуться перемовини про передачу земельних ділянок для учасників АТО зі сторони Львівської траси із керівництвом ТНЕУ.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фестиваль "Чернігів – ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ