Чернігів: Міський голова заявив про затягування розгляду справи у суді

Чернігів: Міський голова заявив про затягування розгляду справи у суді

18.09.15 10:30 0 542
Чернігівський міський голова Олександр Соколов заявляє про затягування з боку прокуратури розгляду справи щодо обвинувачення його у службовій недбалості, що розглядається у Деснянському районному суді м. Чернігова.

За словами О.Соколова, представники прокуратури вдруге не змогли забезпечити явку свідка, заявленого прокуратурою, і засідання в черговий раз перенесено.

"Можливо, це пов'язано із політичними подіями, і комусь треба затягувати розгляд справи щодо діючого міського голови", - сказав О.Соколов. Він також наголосив, що звинувачення проти нього у суді розвалюється. Міський голова підкреслив, що готовий дати свідчення у суді і сподівається, що процес перейде на етап дебатів.

"Матеріали зібрані, свідки опитані. Немає нічого, що свідчило б про вчинення злочину, в якому мене обвинувачують. Я виконував усе у рамках чинного законодавства", - зазначив О.Соколов.

Учора під час засідання сторона захисту надала експертні висновки щодо документів у справі та наполягла на заслуховуванні незалежного експерта з економічних питань В'ячеслава Набірухіна. За його інформацією, на підставі аналізу документів, з економічної точки зору державному бюджету збитків не було нанесено. "Міськвиконком придбав нематеріальний актив у ПАТ "Домобудівник", а потім за вимогою Держфінінспекції його було списано із рахунків, що і створило збитки. Ми маємо справу із штучним створенням збитків, з метою подальшого обвинувачення міського голови", - констатував він.

Сторона обвинувачення продовжує наполягати на допиті у суді у якості свідка представника держказначейства. Хоча повідомлення вручити особисто працівниці не вдалося – вона перебуває на лікарняному.

Загалом розгляд справи щодо обвинувачення міського голови триває з червня цього року.

Довідка: У 2012 році підприємству "Домобудівник" міськрада перерахувала 4,7 млн. грн. для придбання квартир учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, однак підприємство квартири не збудувало, і коштів не повернуло, а зараз перебуває у стадії банкрутства.

Договір на закупівлю квартир укладений у рамках Державної програми "Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Згідно з цим договором, було придбано майнові права на об'єкти нерухомості (за адресою будівництва групи житлових багатоквартирних будинків по вул. Андрусенка між вулицями Красносільського і Незалежності – друга черга будівництва, житловий будинок №2).

Згідно з наданим графіком виконання будівельно-монтажних робіт, ПАТ "БК "Домобудівник" передбачало закінчення строку будівельно-монтажних робіт у листопаді 2012 року. У листі компанії вказувалося про змогу збудувати та ввести в експлуатацію житло до 31 грудня 2012 року. У подальшому підприємство збанкрутувало, дім не добудовано і громадяни залишилися без житла.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ