Фестиваль "Чернігів – рідне місто моє" розпочався

Фестиваль "Чернігів – рідне місто моє" розпочався

18.09.15 08:00 0 684
Фестиваль культури і мистецтв "Чернігів – рідне місто моє", приурочений до Дня міста та 72-ої річниці визволення обласного центру Чернігівщини від нацистських загарбників, розпочався 16 вересня в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

Символічно, що фестиваль розпочала хорова вистава за мотивами творчості М.Коцюбинського "Я перелітав на крилах пісні", адже 17 вересня виповнюється 151 років з дня народження класика української літератури.

Чернігівський міський голова Олександр Соколов перед початком прем'єрної вистави привітав чернігівців та гостей міста зі святами. Він виконав почесну місію та оголосив про присвоєння звань "Почесний громадянин Чернігова" народному художнику України Анатолію Шкурку та міському голові (1992-2001) Віталію Косих (посмертно). О.Соколов вручив відзнаку доньці В.Косих – Наталії Віталіївні. Міський голова підкреслив, що В.Косих зробив внесок у соціально-економічний розвиток Чернігова саме у час становлення незалежної України, тому заслуговую на пошану і визнання.

З вітальними словами до присутніх звернулися начальник департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Ірина Должикова, директор літературно-меморіального музею М.М.Коцюбинського Ігор Коцюбинський та режисер вистави, заслужений діяч культури і мистецтв України Олег Васюта.

Фестиваль культури і мистецтв "Чернігів – рідне місто моє" триватиме до 25 вересня. Основні його заходи відбудуться 18-21 вересня у рамках відзначення Дня міста та 72-ої річниці визволення обласного центру Чернігівщини від нацистських загарбників.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что такое фриланс?
Наступна новина: На Вінничині оперативники ...

КОМЕНТАРІ