Хмельницька область: обласні Магерівські читання «Охоронець рідного слова» відкрились в Старокостянтинівській районній бібліотеці для дітей

Хмельницька область: обласні Магерівські читання «Охоронець рідного слова» відкрились в Старокостянтинівській районній бібліотеці для дітей

18.09.15 14:15 0 641
Микола Никанорович Магера – знаний подільський письменник та педагог Хмельниччини. Його твори пронизані щирою відданістю сім'ї і рідній країні, наповнені любов'ю до дітей, материнської мови, народної пісні, чарівної природи.

Вшановуючи пам'ять подільського письменника обласна бібліотека для дітей імені Т.Г.Шевченка ініціювала проведення обласних Магерівських читань «Охоронець рідного слова», які в вересневі дні проходять у всіх бібліотеках для дітей області. Урочисте відкриття читань в цьому році відбулось у Старокостянтинівській районній бібліотеці для дітей. Вона радо вітала в своїх стінах усіх присутніх – шанувальників рідного слова та української книги.

Відкрила обласні Магерівські читання директор обласної бібліотеки для дітей імені Тараса Григоровича Шевченка В.Ю.Черноус. Зустрілись з дітьми і повідали їм про глибинний і розмаїтий світ Миколи Магери подільські письменники, освітяни, члени НСПУ, обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка В.І.Горбатюк, Н.М.Шмурікова, В.Ц.Міхалевський, Л.І.Рахно. Доповнили їх виступи матеріали відеоогляду про життя та творчість талановитого письменника, підготовлені бібліотекарями.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ