Землевпорядники Вінничини зарезервували 525 масивів для надання земельних ділянок учасникам АТО (+фото)

Землевпорядники Вінничини зарезервували 525 масивів для надання земельних ділянок учасникам АТО (+фото)

19.09.15 17:40 0 708
Проблемні питання, що стосуються надання земельних ділянок учасникам АТО, обговорювали в облдержадміністрації. В зустрічі взяли участь : перший заступник голови ОДА Андрій Гижко, начальник ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, представники обласного військового комісаріату, бійці АТО, родичі загиблих під час проведення антитерористичної операції, представники громадських організацій, преса.

Андрій Гижко відзначив високий рівень патріотизму воїнів - вінничан, подякував присутнім бійцям , які брали участь у військових діях на Сході, за мужність і героїзм та вислухав їх пропозиції, запитання й нарікання стосовно порядку та черговості надання земельних ділянок учасникам АТО.

Основні пропозиції учасників АТО та родичів загиблих стосувались прозорості процедури надання земель, а саме: оприлюднення списків тих осіб (802 чол.) хто вже отримав земельні наділи, оприлюднення списків черговості на ділянки. Також була висловлена пропозиція – ввести ініціативну групу з числа бійців АТО до земельної комісії для безпосередньої участі та контролю за розподілом землі воїнам-вінничанам.

Надаючи коментарі з даного питання, Андрій Гижко зауважив: «Давайте спільно з вами приймемо рішення про створення спільної робочої групи для визначення справедливої черговості – чи від ступеня поранення, чи від тривалості перебування в АТО, тобто потрібно напрацювати чіткі критерії для справедливого розподілу. Другий момент – наявність фізичної можливості надання вільних земельних ділянок в межах міста Вінниці та поблизу нього».

Чіткі роз'яснення щодо наявності земель для учасників антитерористичної операції та порядку підготовки документації надав начальник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак.

За його словами, вінницькі землевпорядники щоденно проводять роботу по виявленню земельних масивів для забезпечення земельними ділянками учасників АТО. Так на даний час на території Вінницької області зарезервовано та сформовано нові каталоги (альбоми-атласи) на 525 525 земельних масивах загальною площею 3588,58 га, з них: 25 масивів площею 206,38 га – для індивідуального садівництва, 388 масивів площею 3008,07 га – для ведення особистого селянського господарства та 112 масивів площею 374,13 га – для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибні ділянки).

«Вільних земель з кожним днем стає все менше. Тому дана проблема потребує негайного вирішення.Головним управлінням постійно проводиться робота по пошуку нових можливостей надання земельних ділянок згаданій категорії громадян, але не вистачає підтримки органів місцевого самоврядування, а саме надання земельних ділянок за рахунок земель комунальної власності територіальних громад»- зауважив Юрій Козак.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки, відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз'яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі та Черняхові ...

КОМЕНТАРІ