На Вінниччині буде організовано безкоштовне перевезення вантажу протягом осінніх ярмарків 2015 (+фото)

На Вінниччині буде організовано безкоштовне перевезення вантажу протягом осінніх ярмарків 2015 (+фото)

19.09.15 12:18 0 616
18 вересня, в приміщенні облдержадміністрації відбулося засідання оргкомітету по підготовці та проведенню осінніх ярмарків під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка.

Участь у засіданні взяли члени організаційного комітету: керівники відповідних структурних підрозділів ОДА, представники міської ради, керівництво ТЦ «ШОК» та представники Управління ДАІ УМВС України у Вінницькій області.

Розпочинаючи засідання Андрій Гижко зазначив, що відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 08 вересня 2015р. № 597 «Про проведення осінніх сільськогосподарських ярмарків», з метою сприяння забезпеченню населення сільськогосподарською продукцією та продовольчими товарами за цінами виробників щосуботи з 26 вересня по 31 жовтня 2015 року на площі біля ТЦ «ШОК» (м. Вінниця, район «Вишенька», вул. Келецька 117, б) будуть проводитись осінні сільськогосподарські ярмарки з продажу населенню сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів за цінами виробників.

За словами Андрія Гижка: «Традиційно, кожного року, на початку вересня ми проводимо засідання оргкомітету щодо проведення осінньої ярмарки на території області. Хочу зазначити, що населення дуже чекає цього, підтвердженням є відповідні звернення на обласну гарячу телефонну лінію. Так, це пов'язано з кількома факторами: перш за все люди розуміють, що коли вони закупляють продукцію у великих об'ємах вони зможуть забезпечити родину необхідною продукцією на зиму».

Андрій Гижко наголосив, що дані ярмарки будуть проведені не лише в м. Вінниці, а й в усіх районних центрах та великих населених пунктах. Проте вінницькі ярмарки реалізовуватимуть найбільший обсяг продукції, адже тут найбільша кількість споживачів. Тож, аграрії мають можливість реалізувати ту сільськогосподарську продукцію, яку вони вирощують.

В свою чергу директор департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Олександр Якубик проінформував присутніх про те, що в цьогорічному осінньому ярмарку приймуть участь сільськогосподарські формування, фермерські господарства, птахокомбінати, суб'єкти господарювання у сфері виробництва продовольчих товарів, торгівлі, ресторанного господарства, підприємства споживчої кооперації. Всього біля 190 суб'єктів господарювання із всіх районів області та м. Вінниці.

Населенню буде запропоновано широкий асортимент м'ясних та ковбасних виробів, курей, яєць, олії, молокопродуктів, хлібобулочних, макаронних виробів, борошна, крупи, плодоовочевих консервів, овочів та фрукті, тощо.

Напередодні ярмарку проводиться моніторинг цінової ситуації на споживчому ринку. Основною умовою участі у ярмарку буде зниження цін на 10-15% нижче ринкових.

За словами Олександра Якубика ярмарок буде працювати щосуботи з 8.00 до 15.00 год.

В ході наради присутні розглянули питання доїзду та заїзду автомобілів на територію ярмарку, розміщення баків для сміття, біотуалетів та встановлення на території кавових апаратів.

Коментуючи заслухане Андрій Гижко наголосив що задля більш зручного проведення заходу буде організовано безкоштовне перевезення вантажу.

Окрім того, він наголосив на важливості надання учасникам ярмарки пам'яток, де будуть прописані всі вимоги – від санітарно-епідеміологічних щодо продукції, до вимог прибирання території після ярмаркування.

Розглядаючи питання асортименту продукції, перший заступник голови ОДА зазначив, що деяка продукція презентована в недостатній кількості, тож це потрібно оперативно вирішувати.

Зазначимо, що на ярмарок вивозиться: м'ясо та м'ясопродукти – 4,8 тонн, риба (жива) – 0,6 тонн, яйця – 50 тис. шт., молоко та молокопродукти – 1,3 тонн, олія – 2,0 тонн, хліб та хлібобулочні вироби – 7,0, кондитерські вироби – 3,0 тонн, борошно – 4,1 тонн, крупи – 4,5 тонн, мед – 1,9 тонн, фрукти – 39,0 тонн та інші товари на суму 200 тис. грн.

Всього на ярмарок 26.09.2015 року планується вивезти товарів на загальну суму понад 2,5 млн. грн.

Завершуючи засідання Андрій Гижко дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів ОДА, та наголосив на максимально якісному проведенню осінніх ярмарків.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Судитимуть колишнього ...
Наступна новина: На Тернопіллі чоловік ...

КОМЕНТАРІ