На Вінниччині стартував вісімдесят другий театральний сезон (+фото)

На Вінниччині стартував вісімдесят другий театральний сезон (+фото)

19.09.15 15:57 0 580
Вчора, 17 вересня, Вінницький академічний музично-драматичний театр ім. М. Садовського розпочав 82-й театральний сезон показом класичного життєствердного мюзиклу «Моя чарівна леді».

Почути знайомі мелодії, побачити цілий оркестр на сцені та чудову гру вінницьких акторів зібрався повний зал глядачів. Зокрема, голова облдержадміністрації Валерій Коровій та начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіслав Городинський.

Відкрив новий театральний сезон народний артист України, художній керівник театру Віталій Селезньов. Він зазначив, що приміщення театру було відремонтоване та підготовлене до нового сезону. Цьому суттєво посприяло керівництво обласної державної адміністрації. Віталій Селезньов побажав глядачам отримати задоволення від мюзиклу.

Вітаючи присутніх Валерій Коровій зазначив, що відкриття нового театрального сезону це завжди знакова та приємна подія. А мюзикл «Моя чарівна леді» дає новий поштовх у житті кожного вінничанина, адже він демонструє те, що в житті все можливо, якщо знайти правильний підхід.

Окрім того, голова облдержадміністрації повідомив, що до Дня незалежності України Президент підписав Указ відповідно до якого Почесне звання народної артистки України присвоєно Славінській Таїсі Дмитрівні.

Очільник області поздоровив артистку з нагородою та побажав натхнення і наснаги в творчій діяльності, а творчому колективу театру подолання нових творчих вершин.

В свою чергу Станіслав Городинський відмітив професіоналізм та високий рівень виконання мюзиклу та побажав акторам театру творчого зростання.

Для довідки:

Варто зазначити, що вперше на вінницькій сцені цей відомий твір прозвучав у постановці Федора Григоровича Верещагіна близько 30 років тому, а зараз класику ставить молодий режисер Тарас Мазур (він нещодавно вимушено переїхав з окупованого Севастополя, де жив та працював).

У мюзиклі за геніальною п'єсою Бернарда Шоу «Пігмаліон» (лібрето та вірші А. Дж. Лернера, музика Фредеріка Лоу) головну роль грає молода та багатогранно обдарована актриса Ольга Буга-Костюк. Провідні актори театру Валерій Прус та Анатолій Вольський перевтілюються у полковника Пікерінга та професора Генрі Хіггінса відповідно. Серед відомих акторів на сцені багато молоді: в епізодах дебютували цьогорічні випускники театрального відділу Вінницького училища культури і мистецтв.

Найбільшою родзинкою вінницької постановки є постійна присутність на сцені оркестру (диригент Олена Близнюк), який не просто виконує роль звукового фону, а безпосередньо задіяний у мюзиклі. У виставі не лише музична складова на найвищому рівні, візуальне рішення також неможливо не помітити. Всі костюми масовки виконані у єдиному стилістичному ключі.

Яскравий мюзикл повторять 18 та 19 вересня, а також 2, 3, 16 та 17 жовтня. Квитки можна придбати у касі театру.

















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: за добу ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ