В Житомирській області 18 вересня стартувало громадське обговорення змін до Конституції

В Житомирській області 18 вересня стартувало громадське обговорення змін до Конституції

19.09.15 12:21 0 595
Громадські обговорення змін до Основного закону, які стосуються правосуддя, розпочинаються з 18 вересня. Вони ініційовані Президентом України.

З вересня по жовтень на базі провідних українських університетів у 8 містах України відбудуться круглі столи, семінари та інші аналогічні заходи, в рамках яких пройде обговорення напрацювань Конституційної Комісії.

«Впродовж чотирьох місяців проект напрацьовувався в експертному середовищі. Тепер, після його затвердження Конституційною Комісією, він буде представлений широкій громадськості. Конституційна Комісія запрошує до дискусії представників юридичної спільноти, громадських активістів та всіх небайдужих громадян задля спільного доопрацювання цього надважливого для країни проекту, що на найвищому, конституційному рівні закладе фундамент для якісно нових принципів функціонування судової системи та максимально ефективного очищення суддівського корпусу», - зазначив у коментарі Заступник Глави Адміністрації Президента та Голова Робочої групи з питань правосуддя та суміжних правових інститутів Олексій Філатов.

Громадські обговорення розпочалися із презентації у Києві об 11:30 на базі Національного університету «Києво-Могилянської академії».

Довідково:

Заходи проводяться за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

З проектом змін до Конституції в частині правосуддя можна ознайомитися за посиланням http://iportal.rada.gov.ua/uploads/documents/34122...

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ