В Україні буде розроблено карту енергоефективності регіонів

В Україні буде розроблено карту енергоефективності регіонів

19.09.15 09:26 0 539
17 вересня 2015 року Голова Держенергоефективності Сергій Савчук підписав Меморандум про співробітництво між Агентством, АТ «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ) та ТОВ «ДТЕК ЕНЕРГО» щодо розробки Рейтингу енергоефективності регіонів України за показниками витрат паливно-енергетичних ресурсів (Ukrainian Energy Index (UEI).

Відповідно до Меморандуму буде проаналізовано й оцінено кінцевий рівень споживання енергії в 10 галузях переробної промисловості, сільському господарстві, добувній промисловості, будівництві, сфері послуг і секторі житлового господарства областей України. Відповідно до отриманих даних визначатиметься ефективність використання енергетичних ресурсів в кожному регіоні України.

«Це важливий і потрібний документ, як для Уряду, так і суспільства в цілому. Оскільки, кожен мешканець будь-якого регіону України матиме можливість дізнатися, яке місце посідає його область у Рейтингу енергоефективності регіонів України. Для Уряду або спеціалістів цієї сфери розробка Рейтингу дозволить краще розуміти ситуацію у сфері енергоефективності, і, відповідно визначати напрями і механізми підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів в Україні», - пояснив головаДерженергоефективності Сергій Савчук та додав, що рейтингування – це проведення аудиту, який стимулюватиме підвищення енергоефективності в областях. «Думаю, що жодна з областей не захоче знаходитися на останній сходинці в рейтингу енергозбереження у такий важкий для України час», - наголосив Голова Агентства.

За словами директора зв'язків з громадськістю і комунікації СКМ Наталії Ємченко, енергоефективність і енергозбереження – це пряма дорога до енергетичної незалежності країни.

Методика, за якою формуватиметься Рейтинговий показник, базується на методології Міжнародного енергетичного агентства (МЕА). Результати рейтингу планується презентувати в листопаді цього року.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Зроблено ще один крок до ...

КОМЕНТАРІ