В Житомирській області керівники районів та міст звітують голові ОДА

В Житомирській області керівники районів та міст звітують голові ОДА

19.09.15 11:36 0 544
Вчора, 17 вересня, голова Житомирської ОДА Сергій Машковський зустрівся з керівниками Радомишльської, Романівської, Ружинської райдержадміністрацій та Малинської міської ради щодо підготовки до осінньо-зимового періоду.

Представники РДА та міської ради доповідали про стан справ по підготовці до опалювального сезону об'єктів житлового фонду, соціальної сфери, підприємств-надавачів послуг з опалення, про переведення котелень на альтернативні види палива, стан програми з енергоефективності, проблеми дорожнього господарства, питання охорони здоров'я та освіти.

У Радомишльському районі йде підготовка комунальним підприємством та автодором техніки для обслуговування доріг в зимовий період, крім того з минулого року відпрацьована схема, за якою до обслуговування доріг долучаються фермерські господарства.

На в районі вже 3886 домогосподарствам нараховано житлову субсидію, що складає 90,4 % до внутрішнього показника. З центру зайнятості залучено 4 особи для оформлення субсидій. Керівництво Радомишльського району обіцяє, що до кінця вересня буде оформлено 100 % житлових субсидій.

У Романівському районі планувалося переведення 6 котелень на альтернативні види палива, з яких 1 вже введена в експлуатацію, 4 буде запущено незабаром, а по одній прийнято рішення залишити, але провести ремонт.

На обслуговування доріг в районі виділено 286 тис. грн та планується ще виділити 200 тис. грн на забезпечення паливно-мастильними матеріалами та піщано-сольовою сумішшю.

У Романівському районі 2981 домогосподарству призначено житлові субсидії, що складає 83 %. Планується довести виконання плану до 100 % на наступному тижні. Крім того Сергій Машковський дав доручення активізувати інформаційно-роз'яснювальну роботу для населення через пошту та обленерго, щоб люди у віддалених селах були проінформовані, і розмістити номера телефонів «гарячої лінії» у відділеннях поштового зв'язку.

Голова Ружинської РДА Наталія Скавінська повідомила, що у їхньому районі школи та лікарні на 100 % готові до осінньо-зимового періоду, заборгованість за енергоносії відсутня, дрова для котелень в процесі заготівлі.

Призначено вже 1895 житлових субсидій за новим порядком, що склало 105,3 % до плану. Також в районі було прийнято програму з енергоефективності, на яку буде спрямовано 50 тис. грн.

Проте в Ружинському районі є проблема з дорожнім покриттям, яке облавтодор почав готувати до ремонту, але ремонт так і не був здійснений. На близько на 10 тис. кв. м. дороги державного значення вирізано асфальт. Сергій Машковський пообіцяв з'ясувати це питання та дав доручення підготувати на своє ім'я звернення з описом ділянки, яка потребує ремонтних робіт.

У Малині усі котельні, які заплановані до функціонування у цьому році, будуть запущені до опалювального сезону. Показник оформлення субсидій у місті сягнув 101 % без жодної відмови.

Голова облдержадміністрації рекомендував міському голові підготуватися до осінньо-зимового періоду у дорожньому господарстві, розраховуючи лише на власні сили.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ