Рятувальники Коростеня презентували спорядження та сучасну європейську техніку,отримані завдяки співпраці з пожежниками Норвегії та Англії

Рятувальники Коростеня презентували спорядження та сучасну європейську техніку,отримані завдяки співпраці з пожежниками Норвегії та Англії

19.09.15 10:53 0 542
З нагоди професійного свята рятувальники Коростенщини провели для громадськості презентацію пожежно-рятувальної техніки європейського зразка та нового технічного спорядження для роботи вогнеборців у складних умовах, отримані останнім часом в якості гуманітарної допомоги від пожежників Норвегії та Англії.

Зокрема, вже успішно зарекомендували себе у бойовій роботі повнопривідний пожежний автомобіль «Mercedes», доповнений причепом та мотопомпою, передані норвезькими колегами. Від пожежників британського графства Кент вогнеборці отримали два автомобіля «Dennis» з обладнанням і комплекти бойового одягу, 35 пожежних рукавів, 24 апарати на стисненому повітрі «Драгер 90+». А також тепловізори та запасні частини до пожежних автомобілів.

Подякувати іноземним волонтерам та друзям за тривалу співпрацю прибув перший заступник керівника Управління ДСНС області Василь Кучин. Від імені рятувальників він вручив закордонним колегам грамоти за вагомий внесок у розвиток матеріально-технічної бази Коростенського гарнізону ДСНС та особисто ознайомився з можливостями сучасної техніки європейського зразка, яка була доукомплектована відповідно до особливостей регіону. До речі, особливу увагу в оснащенні техніки, яка виїжджає за викликом на пожежі, британці приділяють безпеці праці вогнеборців. Зокрема, пожежний Майкл Пітні продемонстрував нові апарати на стисненому повітрі, обладнані датчиком, який дає звуковий сигнал тривоги у випадку, коли боєць в осередку пожежі припинив рухатися. Ними зараз доукомплектовуються автомобілі «Dennis».

Як зазначив англійський партнер Майкл Пітні, найближчим часом пожежне графство Кент за допомогою організації британського парламенту «Fire Aid» (пожежна допомога) планує забезпечити бойовим одягом та спорядженням інші пожежно-рятувальні частини області. На озброєння цього підрозділу (ДПРЧ-8) буде

передано нове гідравлічне обладнання Lukas для проведення аварійно-рятувальних робіт. А оснащення, отримане в попередніх місіях, перейде до інших частин, які його не мають.

«Моє прагнення – допомогти не тільки Коростеню, а й іншим містам України, - зазначив

Майкл. - Наразі організація, яку я представляю, привезла дуже великий проект у Львів для навчання курсантів університету безпеці дорожнього руху та безпеці на дорозі, бо Львівіський університет має передові технології та досвід у цьому».

Майкл запевнив коростенських рятувальників, що дружба з ними триватиме довго і не обмежиться лише співпрацею у напрямку матеріально-технічного забезпечення.

За 5 років успішного партнерства українські вогнеборці стали для нього другою родиною і обмін досвідом роботи ще попереду.

Управління ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ