Хмельницька область: 18 вересня – Всесвітня акція Greenpeace «Очистимо планету від сміття»

Хмельницька область: 18 вересня – Всесвітня акція Greenpeace «Очистимо планету від сміття»

19.09.15 12:35 0 664
Для юних природолюбів Хмельницького ОЕНЦУМ педагогічними працівниками закладу спільно з працівниками Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації проведено годину спілкування приурочену Всесвітній акції Greenpeace «Очистимо планету від сміття».

Юннати дізналися, що дана акція, яка отримала статус всесвітньої, вперше була проведена у вересні 1993 року жителями Австралії – вони масово вийшли на очистку океанських пляжів. Поступово до акції приєдналися інші країни, і на сьогоднішній день в ній беруть участь вже мільйони добровольців з 100 держав у всьому світі.

Жителі різних континентів спеціально виділяють тиждень у вересні, щоб влаштувати збір і сортування сміття в рідному місті або відправляються з екологічними цілями в якусь іншу точку планети. У багатьох містах проходять просвітницькі заходи на тему екологічної та економічної користі переробки відходів. Люди очищають від сміття місця відпочинку, пляжі, лісопарки і водойми, приміські території і річки, саджають дерева, проводять акції, влаштовують виставки, концерти та прес-конференції.

Актуальність акції «Очистимо планету від сміття» в останні роки особливо зросла. З кожним роком людство все більше стає «суспільством споживачів». На кожного жителя Землі в середньому в рік витрачається близько 20 тонн сировини, більша частина якого (до 97%) йде у відходи, що породжує гори сміття, вже прозвали «чудовиськами XXI століття». Вони лякають не лише своїми масштабами, а й потенційною небезпекою, яку становлять для здоров'я і життя живих організмів, оскільки ведуть до забруднення підземних вод і поширенню шкідливих газів.

Мета всесвітньої акції «Очистимо планету від сміття» – привернути увагу людей до проблем забруднення навколишнього середовища і засмічення планети, а також розвинути у них навички господарського ставлення до навколишнього світу і підвищити рівень екологічної культури і грамотності.

З цікавістю діти спілкувалися з фахівцями Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації, які розповіли про діяльність Департаменту, спрямовану на покращення стану навколишнього середовища та про екологічні акції, такі як «Збережи довкілля», «Здай батарейку», «День довкілля» та багато інших.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ