У Хмельницькій області рятувальники відзначили професійне свято

У Хмельницькій області рятувальники відзначили професійне свято

19.09.15 16:51 0 679
17 вересня, з нагоди Дня рятівника відбулося урочисте зібрання на території Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Хмельницькій області.

Привітати рятувальників із професійним святом приїхали високоповажні гості – керівництво облдержадміністрації, обласної ради, виконкому Хмельницької міської ради, керівники силових структур області.

З вітальним словом до колег звернувся начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Едуард Братко, який зазначив, що понад 1800 співробітників рятувальної служби краю – це дійсно герої, небайдужі до людського горя, які завжди готові підтримати не лише словом, але й ділом. Саме таких людей об'єднала Служба порятунку Хмельниччини, адже так складається життя, що роботи нам завжди вистачає, бо ніхто не застрахований від нещасних випадків, техногенних катастроф чи природних стихій. Тим паче, коли в країні йдуть бойові дії то, зрозуміло, що наш обов'язок бути там, де знадобляться наші навички, щоб зберегти життя людей. Крім того, Едуард Братко вручив Аварійно-рятувальному загону спеціального призначення аероглісер, який використовуватиметься під час рятувальних операцій на р. Дністер. Спеціальний плавзасіб з нагоди свята отримали рятувальники Хмельниччини за сприяння Державної служби України з надзвичайних ситуації.

Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Михайло Загородний висловив слова щирої вдячності рятувальникам за нелегку, але почесну справу – рятувати життя людей, а також подарував хмельницьким рятувальникам квадрокоптер із відеокамерою високої якості для проведення швидкої розвідки пожеж у лісах чи на торф'яниках для ефективного їх гасіння. Пожежні каски, захисні костюми та рукави на суму понад мільйон гривень отримали вогнеборці від Хмельницької міської ради.

До підніжжя пам'ятника «Героям-пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи» вогнеборці поклали квіти.

Почесними грамотами, подяками, черговими спеціальними званнями, нагрудними знаками, медалями нагородили рятувальників, які блискуче виконували професійні задачі, проявили героїзм та безстрашність у виконанні службових обов'язків. Крім того, рятувальники – учасники АТО отримали посвідчення учасника бойових дій. Не залишилися поза увагою ветерани, які отримали в свою адресу слова вдячності та подяки за вклад у становлення та розвиток пожежно-рятувальної служби Хмельниччини.

Впродовж дня у центрі міста навпроти кінотеатру ім.Т.Г. Шевченка хмельничани мали нагоду оглянути пожежно-рятувальну техніку та поближче ознайомитися з професією рятівників. Саме тут розпочалась громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» Мешканці міста з цікавістю розглядали спецтехніку, слухали розповіді рятувальників про можливості аварійно-рятувального спорядження та фотографувались на згадку. Особливо сподобалось дітлахам, адже не щодня випадає нагода посидіти за кермом пожежного авто.

За матеріалами ГУ ДСНС України

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ