У Чернівцях презентували систему електронних закупівель PROZORRO

У Чернівцях презентували систему електронних закупівель PROZORRO

19.09.15 15:29 0 624
Органи виконавчої влади та комунальні підприємства міста долучаться до системи електронних закупівель PROZORRO у Чернівцях. Про це 17 вересня, на брифінгу повідомили міський голова Олексій Каспрук, співкоординатор проекту PROZORRO, проектний менеджер реформи державних закупівель при Національній раді реформ Кристина Гуцалова та координатор проекту PROZORRO від Transparency International Україна Віктор Нестуля.

“Чернівецька міська рада долучається до цієї системи, адже процес закупівель має буде відкритим і прозорим, – зазначив міський голова Олексій Каспрук. – Нас цікавить економія бюджетних коштів, але так само нас цікавить і якість виконання робіт”.

Станом на 01.09.2015 систему використовують всі центральні органи виконавчої влади. Середня економія від очікуваної вартості становить 12%.

У Чернівцях готуються перейти на систему PROZORRO для здійснення допорогових закупівель. Спочатку до системи у пілотному режимі долучаться декілька управлінь та комунальних підприємств.

Довідково: PROZORRO – система, створена з ініціативи громадських організацій, комерційних майданчиків, державних органів та підприємців. Мета системи – забезпечення прозорості процесу державних закупівель, прозоре і ефективне витрачання бюджетних коштів, а також запобігання корупції завдяки громадському контролю та розширенню кола постачальників. Система спрощує доступ малого і середнього бізнесу до державних торгів, дозволяє економніше витрачати бюджетні кошти та забезпечує громадський контроль за процесом торгів. Кожен журналіст, громадський активіст, пересічний громадянин зможе побачити, хто виграв тендер, якими були інші пропозиції та чи було укладено контракт з компанією, яка запропонувала найвигідніші умови.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: КАТП 1728: У Рівному ...
Наступна новина: Авто для себя быстро и ...

КОМЕНТАРІ