Чернігів: Центр соціальних служб для сім’ї,дітей та молоді: 99 дітей з родин учасників АТО забезпечені санаторним лікуванням цього літа

Чернігів: Центр соціальних служб для сім’ї,дітей та молоді: 99 дітей з родин учасників АТО забезпечені санаторним лікуванням цього літа

19.09.15 14:01 0 590
Реалізовуючи в місті державну сімейну політику, керуючись Законом України «Про соціальну роботу з дітьми та молоддю», положеннями Національної стратегії профілактики соціального сирітства до 2020 року, Державною програмою підтримки сім'ї до 2016 року, Чернігівський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді зосереджує основну увагу на підтримку родин, які опинилися у складних життєвих обставинах.

На обліку сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, ЧМЦСССДМ станом на 01.09.2015 року перебувають 238 родин, в яких виховуються 390 дітей. Під соціальним супроводом спеціалістів центру перебувають 83 сім'ї, в яких виховується 105 дітей.

Кількість клієнтів, які звернулися до «Служби соціальної підтримки сімей» центру, наразі становить 3450. Їм надано 24150 інформаційних, психологічних, юридичних, соціально-психологічних, соціально-економічних та соціально-медичних послуг. Основну увагу центр зосередив саме на якості їхнього надання. Також соціальними працівниками за звітний період здійснено 311 оцінок потреб сім'ї (особи) та оцінок потреб дитини та її сім'ї спільно з суб'єктами соціальної роботи.

Реальним результатом роботи спеціалістів ЧМЦСССДМ спільно з працівниками служб у справах дітей районних у місті рад є те, що протягом 9 місяців 2015 року у м. Чернігові жодна дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, не потрапила до інтернатного закладу.

Крім того, протягом року центр надав послуги новим категоріям населення, зокрема 1664 внутрішньо переміщеним особам. З метою виконання плану заходів щодо медичної, психологічної професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників антитерористичної операції 754 учасника АТО та члени їх сімей отримали 6800 відповідних соціальних послуг.

Соціальним супроводом центру охоплено 16 родин (в них виховується 20 дітей) учасників та сімей військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. За сприяння центру 99 дітей з цих родин та 276 дітей, з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, були оздоровлені та забезпечені санаторним лікуванням цього літа.

За інформацією Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ