У Чернігові відкриють філіал польського вишу

У Чернігові відкриють філіал польського вишу

19.09.15 08:24 0 615
У Чернігові відкриють філіал польського навчального закладу – Суспільної академії наук (SAN). Про це йшлося під час зустрічі Чернігівського міського голови Олександра Соколова із першим заступником ректора академії Зджіславом Шиманським та уповноваженим ректора академії Войчехом Сломком.

За словами пана Шиманського, філіал у Чернігові буде першим поза межами Польщі. Керівництво академії дуже зважено підійшло до вибору українського міста. "Будьте певні, ми карту України вивчали, але вибрали Чернігів, бо вбачаємо тут перспективи", - сказав він.

Міський голова позитивно оцінив пропозиції польської сторони. Він зауважив, що без європейських стандартів в освіті дуже складно буде долучитися Україні до європейської спільноти. "Зі свого боку, гарантую вам підтримку і сприяння", - сказав він. Також О.Соколов вважає, що інтерес до навчального закладу можуть мати і студенти із сусідньої Білорусі, адже частина з них отримували вищу освіту у чернігівських вищих навчальних закладах.

Уповноважений ректора Суспільної академії наук, який займається міжнародними зв'язками навчального закладу, підкреслив, що задоволений, як просувається проект. Уже є домовленості щодо приміщення (один з корпусів кооперативного технікуму), розпочинається оформлення документів, оскільки необхідні дозволи міністерств освіти і зовнішніх справ обох країн.

Планується, що навчальний заклад розпочне свою діяльність з 1 жовтня 2016 року. Першими будуть відкриті спеціальності у сфері логістики, ІТ-технологій, косметології тощо.

Довідка: Суспільна академія наук у Варшаві була заснована як приватний вищий навчальний заклад в 1994 році. Академія охоплює своєю діяльністю всю Польщу: філії вузу знаходяться в Лодзі, Кракові, Варшаві, Любліні та інших містах країни.

В Академії можна отримати вищу освіту першого (бакалавр) або другого (магістр) ступеня. Крім цього в Університеті є докторантура і можливість отримання післядипломної освіти, МВА.

Університет пропонує 22 напрямки навчання. Заняття проходять як в очній, так і в заочній формі. Безсумнівною перевагою ВНЗ є тісна співпраця з Clark University (США) i MOD'SPE Paris (Франція), завдяки якій студенти можуть паралельно з польською освітою отримати американський чи французький диплом Master, а також виїхати на навчання або практику за кордон. Академія налічує близько 18 тис. студентів.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Луцькому ЦНАПі ...

КОМЕНТАРІ