Чернівецька область: до Дня рятівника в районних підрозділах пройшла акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Чернівецька область: до Дня рятівника в районних підрозділах пройшла акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

19.09.15 12:19 0 550
Щороку 17 вересня в Україні святкується День рятівника. В рамках святкування професійного свята працівники Вижницького, Хотинського, Кіцманського та Сокирянського районних відділів Управління ДСНС України у Чернівецькій області організували проведення громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Такі акції проводилися на території пожежно-рятувальних підрозділів і мали на меті ознайомлення місцевих мешканців з роботою рятувальників та навчання населення правилам безпечної поведінки під час виникнення надзвичайних подій різного роду.

Наприклад, в місті Кіцмань рятувальники організували показ пожежної техніки минулих часів, сучасних спеціальних інструментів та пожежно-рятувальних автомобілів, які використовуються під час виконання завдань за призначенням. Крім того, всі бажаючі могли спробувати як працює обладнання та приміряти бойовий одяг вогнеборців. Разом з цим, рятувальники приділили значну увагу навчанню громадянам правил безпеки. Зокрема, людям розповідали, яких правил необхідно дотримуватись при виявленні вибухонебезпечних предметів, нагадали про правила безпеки в побуті, а також, що потрібно знати, щоб не допустити виникнення пожежі.

Ще одна акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» пройшла в місті Вижниця, учасниками якої стали близько 100 людей. Під час свята кожен бажаючий зміг відчути себе справжнім рятувальником, примірявши на себе бойову форму вогнеборців та спробувати самостійно ліквідувати умовну пожежу, подавши воду з пожежного рукава. При цьому, фахівці Вижницького районного відділу Управління ДСНС нагадували про важливість постійного дотримання правил безпеки, вручали попереджувальні листівки та буклети.

Окрім цього, акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» була проведена і в місті Хотин. Для всіх відвідувачів пожежно-рятувального підрозділу була підготовлена захоплююча екскурсія, оскільки саме в Хотинському районному відділі знаходиться найбільша кількість техніки серед районних підрозділів Управління ДСНС. Так, учасники акції змогли ознайомитися із технікою, за допомогою якої рятують людей на воді, бойовою розвідувально-дозорною машиною, яка залучається у випадку радіаційної загрози, та іншою спецтехнікою. Найбільше захоплення така екскурсія викликала у дітей, адже не кожен день можна посидіти за кермом такої техніки.

Під час акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» в місті Сокиряни для відвідувачів рятувальники організували справжній ігровий майданчик, на якому відбувалися змагання у розгортанні пожежного рукава, вдяганні бойового одягу рятувальників на швидкість. Також із найменшими відвідувачами свята проводилася вікторина на протипожежну тематику. Разом з цим, рятувальники провели показові виступи щодо правильного користування первинними засобами пожежогасіння, зокрема вогнегасниками.

«Ми приділяємо дуже значну увагу саме проведенню просвітницької роботи серед громадян щодо важливості дотримання правил безпеки. Слід зазначити, що з кожним роком все більше людей стають активними учасниками наших інформаційно-розважальних заходів, а завдяки цьому формується культура безпечної поведінки серед людей, що допоможе зберегти їхнє життя та здоров’я» - зазначив т.в.о. начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області полковник служби цивільного захисту Микола Яловий.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі чоловік ...
Наступна новина: В Житомирській області 18 ...

КОМЕНТАРІ