Чернівецька область: впродовж доби виникло 4 пожежі,на одній з яких загинув чоловік

Чернівецька область: впродовж доби виникло 4 пожежі,на одній з яких загинув чоловік

19.09.15 13:21 0 596
За останню добу на території Чернівецької області виникло 4 пожежі, під час однієї з яких загинула людина. Пожежа сталася в селі Вовчинець Кельменецького району у житловому будинку місцевого мешканця 1956 року народження. Повідомлення про пожежу до Служби порятунку 101 надійшло о 09:32 від мешканців сусідніх будинків, які помітили небезпеку вже тоді, коли вогонь охопив весь будинок. Це сталося через те, що чоловік проживав сам, а будинок знаходився на краю села. Розповсюдженню пожежі також сприяло те, що перекриття будівлі було дерев’яним, а стіни – саманні. На ліквідацію пожежі був направлений пожежно-рятувальний підрозділ смт. Кельменці. Люди повідомили рятувальникам, що всередині будинку може перебувати домовласник. Вогнеборці відразу зайшли в будинок для проведення пожежної розвідки, в ході чого виявили чоловіка вже без ознак життя. На жаль, через запізніле виявлення пожежі допомогти йому вже не було змоги. Рятувальники ліквідували пожежу, не допустивши перекидання вогню на розташовану поруч господарську будівлю. Тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу в місто Сокиряни для встановлення причини смерті. Попередньою причиною виникнення пожежі є необережне поводження з вогнем під час паління самим домовласником.

Ще одна пожежа минулої доби сталася в селі Лукавці Вижницького району, під час якої горіла господарська будівля. Складність пожежі полягала в тому, що перекриття будівлі було дерев’яним, що сприяло поширенню вогню. На ліквідацію пожежі були направлені рятувальники міста Вижниця та місцеві пожежні охорони смт. Берегомет та села Лукавці. Оскільки поруч із господарською будівлею, в якій виникла пожежа, знаходилися житловий будинок та ще 2 господарські будівлі, то існувала загроза перекидання на них вогню. Вогнеборці локалізували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття. В подальшому пожежа була ліквідована. Вогнем знищено покриття будівлі на площі 100 кв.м., пошкоджено господарські речі. Завдяки діям пожежно-рятувальних підрозділів від знищення вдалося врятувати 3 будівлі.

В ході ліквідації пожеж, які виникли за останню добу, пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області врятували від знищення 5 будівель. Всього з початку року в Чернівецькій області сталося 672 пожежі, на яких загинуло 24 громадяни, ще 13 людей були травмовані, з них 1 дитина. Рятувальники Управління ДСНС закликають громадян дотримуватися правил безпеки! Пам’ятайте, що запобігти пожежі легше, ніж потім ліквідувати її наслідки. Бережіть ваше життя та здоров’я!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Луцьку фармацевтів ...

КОМЕНТАРІ