Львівські правоохоронці виявили

Львівські правоохоронці виявили "дизельного" шахрая

20.09.15 14:34 0 892
Молодий чоловік видурив у довірливих громадян понад 40 тисяч гривень, а крім того – взяв у борг кілька тисяч доларів США, з яких повернув лише невелику частину. Міліцією відкрито кримінальне провадження за шахрайство.

Працівники Сихівського райвідділу міліції Львова встановили особу зловмисника, який видурював у людей гроші, обіцяючи їм посприяти у придбанні дешевого дизельного палива. Ним виявився 32-річний львів'янин, який видавав себе за працівника однієї із автозаправок.

Чоловік використовував дуже просту схему. Він подавав через Інтернет оголошення про реалізацію палива за цінами, нижчими ніж на АЗС. Знайшовши клієнта, шахрай призначав зустріч на котрійсь із заправок. Під час неї імітував «бурхливу діяльність», щоб створити у потерпілих враження, ніби він тут працює. Театралізоване дійство зазвичай досягало мети: жертви беззастережно розлучалися з великими сумами грошей. Отримавши їх, шахрай миттєво зникав.

Останній із таких випадків стався 5 вересня. Зустрівшись із «продавцем» дешевої солярки, 49-річний львів'янин передав йому 4500 гривень у якості авансу. Після того ані грошей, ані зловмисника потерпілий більше не бачив.

В лютому у таку ж історію потрапив 38-місцевий мешканець. Сподіваючись придбати дизельне паливо за низкою ціною, він позбувся 30 510 гривень. Приблизно в тих самих числах чоловік видурив 7 700 гривень авансу за солярку і у 32-річного львів'янина.

Не гребував зловмисник й іншими можливостями, аби заволодіти коштами довірливих громадян. Найдавніший із епізодів, що зафіксований у кримінальному провадженні, датується груднем минулого року. Як повідомив 27-річний львів'янин, аферист завдав йому матеріальну шкоду на загальну суму 5750 доларів США. Шахрай виманював гроші у кілька прийомів і на різні потреби: за паливо, за допомогу у розмитнені автомобіля і його продажу тощо.

Ще простіше чоловік вчинив зі своїм знайомим. В серпні 2013 року позичив у нього 7500 доларів США. Відтоді спромігся віддати менше третини боргу.

За словами начальника Сихівського райвідділу міліції підполковника міліції Михайла Підвірного, вже зареєстровано сім звернень від громадян, які стали жертвами зловмисника.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Прес-служба ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: За спробу збуту отруйних ...

КОМЕНТАРІ