На Хмельниччині на річці Дністер відкрито новозбудовану водолазно-рятувальну станцію

На Хмельниччині на річці Дністер відкрито новозбудовану водолазно-рятувальну станцію

20.09.15 15:06 0 594
18 вересня в с. Устя Кам’янець-Подільського району відбулося відкриття новозбудованої рятувальної станції для роботи водолазно-рятувального відділення №4 Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області. Рішення про введення в розрахунок цього підрозділу було прийнято керівництвом Головного управління, аби мінімізувати кількість випадків загибелі людей під час відпочинку на р. Дністер. Зазначимо, що з початку року на водних об’єктах області загинуло 49 людей, з них одна дитина. На воді водолази ДСНС врятували 21 особу, з них 5 дітей.

Високоповажних гостей від щедрої Кам’янеччини вітали за старовинним слов’янським звичаєм «хлібом-сіллю».

Головний рятувальник області Едуард Братко насамперед подякував усім тим, хто причетний до будівництва підрозділу, адже це стало можливим завдяки співпраці з місцевими органами влади, а також за фінансової підтримки керівників підприємств та технічної підтримки інженерних військ Збройних сил України Кам’янець-Подільського гарнізону.

«Від закладення фундаменту до спорудження та оздоблення станції рятувальникам знадобилося лише два місяці. Наразі водолазно-рятувальна станція забезпечена всім необхідним обладнанням та технікою для рятування людей на воді – аероглісер, водолазні костюми, водолазні апарати «Аквалунг», засоби зв’язку, оперативний автомобіль «УАЗ» тощо. Незабаром рятувальники матимуть на озброєнні ще й рятувальний човен «Чібіс», за допомогою якого будуть ліквідовувати з водойми берегові пожежі, до яких, через круті схили за допомогою автотехніки не добратися. Крім того, для працівників відділення створені всі умови для несення служби. На щоденне добове чергування будуть заступати три працівники – водолаз, водій-моторист та фельдшер-рятувальник. Загалом, загальний штат водолазної станції складає 10 чоловік», - продовжив Едуард Петрович.

Під час заходу рятувальники, які сумлінно виконували свої професійні обов’язки, проявили героїзм та мужність були нагороджені почесними грамотами, подяками, нагрудними знаками та цінними подарунками. Крім того, кам’янецькі рятувальники – учасники АТО отримали посвідчення учасника бойових дій.

Далі, після символічного перерізання червоної стрічки гості оглянули приміщення станції. Настоятель храму с. Устя отець Василь окропив свяченою водою рятувальників, приміщення частини та техніку.

Тож, відтепер люди на березі р. Дністер зможуть відпочивати безпечніше, знаючи, що рятувальники у будь-який час прибудуть на допомогу.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій област
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ярмарок для юних городян ...
Наступна новина: Закарпаття: на міжгірщині ...

КОМЕНТАРІ