У Рівненській області рятувальники застерігають громадян не спалювати сухостій і відходи агропродукції,що призводить до задимлення населених пунктів

У Рівненській області рятувальники застерігають громадян не спалювати сухостій і відходи агропродукції,що призводить до задимлення населених пунктів

20.09.15 14:25 0 677
З поверненням на терени Рівненщини сухої теплої погоди люди знову почали масово спалювати на своїх угіддях і присадибних ділянках сміття, суху траву та відходи агропродукції. Внаслідок цього виникає задимлення населених пунктів, і зокрема обласного центру. Через безвідповідальні дії окремих мешканців нашого краю незручності відчуває все інше населення, особливо люди похилого віку та діти. Окрім того, така недбалість та необережність під час випалювання сухостою під час різких поривів вітру може спричинити загоряння житлових і господарських будівель, лісових масивів і торфовищ.

Лише протягом 18 вересня співробітники Служби порятунку Рівненщини 6 разів виїздили за сигналом «Тривога», щоб приборкати загоряння сміття на відкритій території. Двічі такі випадки трапилися у Дубенському районі та по одному в місті Рівне, Рівненському, Радивилівському і Володимирецькому районах.

Жодної масштабної пожежі в екосистемах навколо обласного центру, що могла би спричинити задимлення міста не має. Ситуація перебуває на постійному контролі ГУ ДСНС у Рівненській області та органів влади.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки. У цей пожежонебезпечний період не розводьте вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок. Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в лісі, не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх. Адже це створює задимленість населених пунктів та може призвести до масштабних пожеж і трагічних наслідків.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині міліція ...
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ