В Закарпатській області берегівські правоохоронці борються з "жебрацьким бізнесом"

В Закарпатській області берегівські правоохоронці борються з "жебрацьким бізнесом"

20.09.15 10:58 0 631
З метою запобігання, профілактики та виявлення фактів вчинення правопорушень у дитячому середовищі, зокрема втягнення малолітніх до зайняття жебрацтвом співробітники відділу кримінальної міліції у справах дітей Берегівщини провели рейд на вулицях Берегова.

Нещодавно, під час відпрацювання, в центрі міста Берегова правоохоронці виявили 12-річну смагляву дівчинку, яка займалася жебракуванням. Як з'ясували оперативники ВКМСД просити дитину змушувала власна мати. 41-річна жителька місцевого табору офіційно ніде не працевлаштована, соціальних виплат не отримує, тому постійних доходів родина з чотирьох чоловік не має. Перебиваються лише тимчасовими заробітками, яких не завжди вистачає.

Заробіток жебрачки на день складав від 20 до 45 гривень. Для свого «промислу» обирала найбільш багатолюдні місця, поблизу супермаркетів, термальних басейнів, церков. Гроші дівчинка віддавала матері, а та купувала за них їжу для всієї родини.

Матері дівчинки слідчий повідомив про підозру у скоєнні злочину за ч.2 ст.304 Кримінального кодексу України (Втягнення неповнолітніх у заняття жебрацтвом). Після завершення слідства справу буде передано до суду.

- Окрім виявлення правопорушень, метою співробітників відділу кримінальної міліції у справах дітей здійснення рейдів вулицями Берегова. проведення профілактичної робота з категоріями громадян, які потенційно можуть стати учасниками правопорушень у дитячому середовищі, - каже начальник міліції Берегівщини підполковник Василь Рябінчак.

Інформація Берегівського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові перебуває ...
Наступна новина: 129,2 тис. домогосподарств ...

КОМЕНТАРІ