Частина Європи в Житомирській області.

Частина Європи в Житомирській області.

21.09.15 09:55 0 658
18 вересня у Черняхові відбулося урочисте відкриття нового цеху на українсько-датському підприємстві ТОВ «Даніко», яке займається високоякісною металообробкою, зварюванням, складанням металевих конструкцій і механізмів для харчової промисловості.

Заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута привітав керівництво підприємства з розширенням виробництва та зазначив: «Я впевнений, що ми стали свідками події набагато значнішої, ніж просто відкриття нового виробничого приміщення. Це показує найкращий приклад тісної взаємодії між владою, заповзятливими людьми, а також між високорозвиненою європейською економікою та бажанням українських людей будувати європейське майбутнє на своїй території. І нехай ця частинка Європи поширюється на всю область та Україну».

Підприємство «Даніко» почало працювати з грудня 2001 року. Ідея створення з'явилася в його майбутніх керівників у Данії, де вони проходили стажування. Саме там їм запропонували створити спільний бізнес.

Як розповів Віктор Іваницький – комерційний директор ТОВ «Даніко», «датчани дали пакет креслень необхідних їм комплектуючих, з якими ми побували на заводах в Житомирі, Києві. Дехто відразу відмовлявся, інші називали надто високі ціни, ще в інших деталі виявились низької якості. Тому й вирішили виготовляти їх самостійно. Зібралися власними коштами і придбали один токарний верстат, орендували невеличке приміщення». Так виготовили пробну партію деталей, якість та ціна яких повністю задовольнили замовника. Після цього уклали контракт з фірмою «Астед Мікроверк», яка займається випуском ліній по виробництву шоколаду. 40 фірм з різних країн доставляють комплектуючі деталі для цих ліній, в тому числі й єдина в Україні фірма – ТОВ «Даніко».

З часом виникла потреба в розширенні підприємства. Для цього викупили 2,5 га території, на якій реставрували старий токарний цех, встановили сучасне іноземне обладнання, необхідне для якісної роботи.

Підприємство планує розширювати виробництво – спільно з фінською фірмою за їх ліцензією випускати опалювальні системи, які працюватимуть на біологічному паливі (тирса, стружка), потужністю 30 кВт (достатньо для опалення приватного будинку) і до такої, щоб вистачило для промислового приміщення, шкіл, офісів. Виготовлені в Україні, котли матимуть доступнішу ціну для вітчизняного покупця. Основна ідея такого проекту – виготовляти доступний готовий продукт, не втративши його якості.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ