Сім сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Вінниччини отримали один мільйон гривень фінансової підтримки для розвитку бізнесу (+фото)

Сім сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Вінниччини отримали один мільйон гривень фінансової підтримки для розвитку бізнесу (+фото)

22.09.15 09:11 0 579
На Вінниччині відбулось засідання комісії з питань кредитування фермерських та особистих селянських господарств області відповідно до «Програми розвитку особистих селянських та фермерських господарств області на 2011-2015 роки».

За повідомленням директора Департаменту агропромислового облдержадміністрації Миколи Неїлика, на розгляд комісії для отримання пільгового кредиту через Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву надійшло 8 заяв від сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів області.

«За рішенням комісії Обласному фонду сприяння інвестиціям та будівництву рекомендовано надати пільгові кредити для придбання сільськогосподарської техніки, обладнання для переробки сільськогосподарської продукції та поголів'я тварин 7-ми сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам на загальну суму 1 млн. грн. Більша половина проектів – підтримка тваринницької галузі» – зауважив Микола Неїлик.

Загалом, правом пільгового кредитування скористалися сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи Барського, Крижопільського, Жмеринського та Чернівецького районів.

Активно користується аграрії Вінниччини і Програмою підтримки сільгоспвиробників по відшкодуванню кредитних ставок, яка почала діяти в поточному році. На допомогу аграріям Вінницької області виділено понад 22 мільйони гривень, з яких 13 мільйонів суб'єкти господарювання отримали на виплату компенсації.

Здійснюється фінансова підтримка сільгосптоваровиробників і на регіональному рівні. Зокрема, діє програма для підтримки малого та середнього бізнесу з відшкодування витрат на установку індивідуального доїння або холодильну установку для зберігання і охолодження молока.

За словами Миколи Неїлика, ті родини, які утримують 5 та більше голів ВРХ в себе вдома мають можливість отримати кредит на купівлю доїльного або холодильного обладнання: «Ми за рахунок обласного бюджету відшкодовуємо до половини вартості цієї установки, але не більше п'яти тисяч гривень на одну родину. В обласному бюджеті на ці заходи передбачено 1 млн грн. Вже виплачено 24 тисячі гривень. Наразі надійшло ще 50 заяв на розгляд комісії».





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Телеглядачам — про ситуацію ...

КОМЕНТАРІ