За 8 місяців місцеві бюджети краю виконані у повному обсязі,а Вінницький район забезпечив виконання річного плану доходів бюджету (+фото)

За 8 місяців місцеві бюджети краю виконані у повному обсязі,а Вінницький район забезпечив виконання річного плану доходів бюджету (+фото)

22.09.15 18:33 0 658
Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко провів щотижневу оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА та очільниками служб області.

Під час зібрання Андрій Гижко, акцентував увагу присутніх на питаннях розвитку важливих галузей економіки.

«Ми маємо попередні результати роботи Вінницької області за 8 місяців, і нас радує, що ситуація в промисловому комплексі стабільна. На сьогоднішній день Вінниччина займає перше місце по приросту в промисловому комплексі, – попередній результат становить 115,4%, тоді як в цілому по державі спад на 18%. Локомотивом промислового зростання для Вінниччини є харчова промисловість. Серйозні досягнення демонструє легка промисловість, з великим «плюсом» працює енергетика області. Є зростання в деревообробній та хімічній промисловості» - повідомив Андрій Гижко.

Відтак зважаючи на суттєве зростання приросту в промисловому комплексі, відчутні надходження отримують і бюджети регіону.

«На Вінниччині усі місцеві бюджети за 8 місяців виконані у повному обсязі. Більше того Вінницький район забезпечив виконання річного плану доходів бюджету» - повідомив посадовець.

До речі, за вісім місяців поточного року до бюджетів усіх рівнів на Вінниччині надійшло 3,7 млрд грн, що на 1 млрд грн більше, ніж торік. В місцеві бюджети тільки у серпні накопичили 297,5 млн грн, що майже на 25% більше серпня минулого року.

Також, в рамках наради, зупинився перший заступник голови облдержадміністрації і на питаннях соціальної допомоги для вінницьких бійців в зоні АТО.

Один із напрямків соціальної адаптації колишніх військовослужбовців передбачає працевлаштування, якщо вони не потребують перепідготовки за новими спеціальностями, або їх перепідготовку за цивільними спеціальностями з подальшим працевлаштуванням.

«Вінниччина отримала з державного бюджету один мільйон двісті тисяч гривень до кінця поточного року для того, щоб провести перенавчання тих воїнів які повертаються з зони проведення АТО. Мається на увазі перепідготовка на робочі професії, що мають попит на ринку праці. Аби військовослужбовець отримавши відповідну кваліфікацію швидко зміг адаптуватися та знайти роботу. Тримаємо це питання на контролі» - наголосив Андрій Гижко.

Для отримання послуг соціальної і професійної адаптації вінничани повинні мати посвідчення учасника бойових дій (інваліда або учасника війни) та документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині до 70-річчя ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ