Польська модель розвитку сіл може бути застосована в Україні

Польська модель розвитку сіл може бути застосована в Україні

22.09.15 15:06 0 581
Польща - чудовий приклад того, як цілісна політика із розвитку сільських територій та залучення інвестицій може привести до успішної модернізації сільського господарства», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час виступу на конференції «Майбутнє сільських територій Європи» у м. Гродно, Польща.

Із листопада 2012 року Європейська Комісія у рамках Панелі з питань сільського господарства та сільських територій країн східного партнерства забезпечує багатосторонню взаємодію між країнами-членами ЄС і такими країнами як Грузія, Україна, Молдова з метою обміну кращими практиками сталого сільського господарства та розвитку сільських територій.

Сільське господарство Польщі отримало друге дихання завдяки членству країни в ЄС. Аграрний експорт зріс майже у 5 разів за останні 10 років, а економічна потужність ферм збільшилася удвічі з 2003 року. Польща є однією з найбільш динамічних нових країн-членів ЄС, маючи двозначне зростання загальної вартості сільськогосподарської продукції з моменту приєднання до Європейського Союзу.

У рамках панельної дискусії "Як трансформаційний досвід Польщі та інших країн Центральної Європи може бути використаний країнами асоційованими з ЄС", Голова Ради Європейського Фонду Розвитку Польських Сіл Марек Загорскі розповів про діяльність даної організації.

У 1990 році був заснований Європейський Фонд Розвитку Польських Сіл - неурядова організація, що підтримує розвиток сільських територій Польщі. Фонд був створений після підписання угоди між Урядом Польщі та Європейською Економічною Спільнотою. Організація допомагає залучати інвестиції до покращення технічної інфраструктури, розвитку місцевого підприємництва, а також розвитку освіти та соціальної сфери сільських територій.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Суд виправдав ...
Наступна новина: За минулі вихідні на ...

КОМЕНТАРІ