У Житомирі працівники ДАІ виявили нетверезого інструктора-водія автошколи

У Житомирі працівники ДАІ виявили нетверезого інструктора-водія автошколи

22.09.15 10:12 0 571
Перебуваючи у відверто нетверезому стані, працівник однієї з житомирських автошкіл дозволив собі сісти за кермо транспортного засобу, який використовується для навчання майбутніх водіїв. Відносно керманича ДАІшники склали адміністративний протокол.

На одній з вулиць обласного центру працівники ДАІ помітили автомобіль, рух якого викликав підозри щодо адекватності його водія: машина раз за разом «підрізала» інших автомобілістів, створюючи аварійні ситуації на дорозі. До того ж, автомобіль-порушник був позначений як навчальний.

– Усе це відбувалося неподалік однієї з автошкіл м. Житомира, де наш черговий наряд ніс службу із забезпечення безпеки дорожнього руху, - розповідає інспектор ДПС Дмитро Квятковський. – Тож, коли ми подали водієві сигнал про зупинку транспортного засобу, він заїхав на територію цього навчального закладу.

Під час перевірки водійських документів і спілкування з керманичем працівники ДАІ запідозрили, що останній знаходиться у стані алкогольного сп'яніння. Про це свідчив характерний запах від чоловіка та хитка хода. Його нетверезий стан було зафіксовано ДАІшниками за допомогою спеціального алкотестера, який засвідчив 3,7 проміле алкоголю.

Як з'ясувалося, порушник працює водієм-інструктором в автошколі. За його словами, не зважаючи на вжите спиртне, він не втримався від спокуси випробувати новий для нього автомобіль з автоматичною коробкою передач.

Відносно правопорушника було складено адміністративний протокол за ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За чинним адміністративним законодавством подібні протиправні дій караються штрафом у розмірі 3400 гривень, позбавленням права керування транспортними засобами на строк до 2-х років або адміністративним арештом до 10 діб.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області,

за інформацією УДАІ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Стрию зіткнулись ...
Наступна новина: Вінничина: у І півріччі ...

КОМЕНТАРІ