Телеглядачам — про ситуацію на буковинських дорогах (+фото)

Телеглядачам — про ситуацію на буковинських дорогах (+фото)

22.09.15 09:15 0 618
Резонансні ДТП в області, боротьба з порушеннями правил зупинки і стоянки транспортних засобів, сприяння громадських активістів працівникам ДАІ у запобіганні порушень правил дорожнього руху — ці та інші теми піднято у програмі «Резонанс» телерадіокомпанії «Буковина».

У передачі взяв участь старший інспектор УДАІ УМВС України в Чернівецькій області Ігор Пастух.

Коментуючи сюжети ДТП, відібрані журналістами для обговорення і аналізу, інтерв’ю з громадськими активістами, І.Пастух зазначив, що з початку року в області скоєно 162 ДТП з потерпілими. 32 учасники дорожнього руху загинули,180 травмовано. У порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається тенденція зниження трагічних показниках, що, однак не дає підстав для заспокоєння. Потреба у профілактичній роз’яснювальній роботі з учасниками дорожнього руху очевидна. Важливо, зокрема, розуміти причини, що призводять до сумних наслідків, а відтак і уникати їх.

За словами посадовця, найчастіше до аварій з потерпілими призводить банальне перевищення швидкості — майже 30% від загальної кількості ДТП, у яких постраждали люди. 26% становлять порушення правил маневрування, 8% — керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Врахування цієї статистики кожним водієм за кермом — в інтересах і самих водіїв, і всіх учасників дорожнього руху.

Державтоінспекція вдячна громадським активістам за небайдужість у питаннях безпеки дорожнього руху. Спільні рейди з представниками громадських організацій, журналістами сприяють створенню атмосфери осуду тих, хто ігнорує правила дорожнього руху, заважає іншим його учасникам, а іноді й стає причиною трагічних подій.

З початку року автоінспекторами складено майже 2000 адміністративних протоколів на порушників правил паркування автотранспорту. І хоча наболіле питання для Чернівців залишається актуальним, практика спільних зусиль ДАІ і громадськості у цьому напрямку є позитивною.



Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ